Giyotin önerisi

fide

Meraklı ve "nasıl" sorusunu seven biri
IMG-20260409-WA0024.jpg

En az A3 boyutunda metal tabanlı giyotin arıyorum. Marka model önerir misiniz?
Fr4 epoksi levha kesmek için kullanılacak. Bir süre sonra bıçak gidecek biliyorum ama yedek malzemesi bulunan bir marka olursa daha iyi olur.
Bütçe 4.000₺
Giyotine alternatif 1mm ve 1.5mm epoksi levhayı uğraştırmadan ve toz çıkarmadan kesebilecek alternatif önerilere de açığım.

@fide hocam geçenlerde leksan malzeme kesmek için lazım oldu. Maket bıçağı ile uğraşmayayım diye. Büyük kırtasiyelere sordum. Yukarıdaki modeller iş görecek aletler değil. Aldığına pişman etmeyecek modelleri 10.000 TL nin üzerinde. Yukarıdakine benzer bir modelin Alman malı olanını bir mağazada (Ankara olanlar bilir İKMAL de) buldum. Alma girişiminde bulundum ama bir türlü barkodundan fiyatını çıkaramadılar. Ürün eskiden kalma sıfır bir ürün. En sonunda buldular fiyat 1300 TL+KDV hemen alayım dedim. Görevli personel istersen bir dene sonra sorun çıkmasın demesi üzerine bir çok kombinasyonda denemeler yaptım. Bir tane kağıdı bile kesemedi.
Benim önerim parke kesme makası yada manuel fayans kesme aparatı yada yaylı el tipi fayans kesme aparatı gibi aletlerle bir deneme yapmanı tavsiye ederim. Sende muhtemelen daha önceden FR4 plaketi maket bıçağı ile iz yaparak düzgünce kırma işini deneyimlemişsindir. Aynı mantıkla işe yarayabileceğini düşünüyorum.

Karbür bıçaklı giyotin olması lazım. Ucuz giyotinlerdeki bıçak düşük karbonlu çelik olabilir. Sertleştirilmiş çelik de olsa, HSS bile olsa, FR4 birkaç kesimde köreltir. Karbür olması şart bence.

Forum istatistikleri

Konular
9,078
Üyeler
3,670
Son üye
yörük

Son kaynaklar

Back