Glitter 801H ilk izlenimler

fide

Meraklı ve "nasıl" sorusunu seven biri
Bugün yeni punta makinem geldi. Küçük olduğunu biliyordum ama yakından görüp dikkat etmemiştim. Eti Burçak bisküvi paketinden hallice birşey.
@taydin'a kullandığı punta makinesini sormuştum. Onu almak niyetim vardı ama batarya hücre değişimi yapan bir yer, bu makineyi tavsiye etti.
Süpercap temelli bir yapısı var. Süre ve kaynak akımı ayarı var. Sabit ve hareketli kollar mevcut. Sadece ilk şarj yarım saat sürüyor. Sonrasında fişe takılı olmasa da kullanılabiliyor.
IMG-20260326-WA0002.jpg

Son düzenleme:
Punta yapması çok keyifli. 25t ayarında 0.15mm şerit pile öyle bir yapışıyor ki pense ile çektiğimde yırtılarak çıkıyor. Benim çok hoşuma gitti. .
IMG-20260326-WA0006.jpg

IMG-20260326-WA0010.jpg
IMG-20260326-WA0055.jpg

IMG_20260327_084530.jpg
IMG_20260327_084350.jpg

Hayırlı olsun @fide hocam. İyi günlerde kullanın.
Mutluluk ve heyecanınız gece yarısından sonra mesaj yazmanızdan anlaşılıyor. :)

Hayırlı olsun.

Bende 801D var. Yaylı punta kalemi ile kullanıyorum. Punta uç mesafesi ve uç temizliği çok önemli.

Nikeller ve kutuplar hafif zımparalanıp temizlenirse daha iyi tutuyor. Bazı nikeller ise güzel tutmuyor hatta hiç tutmuyor.

Profesyonel anlamda yapacaksanız; artı kutuplarda yalıtkan kağıt kullanmanızı öneririm. Nikel artı kutup dışına çok taşmasa iyi olur.

Hayırlı olsun.

Bende 801D var. Yaylı punta kalemi ile kullanıyorum. Punta uç mesafesi ve uç temizliği çok önemli.

Nikeller ve kutuplar hafif zımparalanıp temizlenirse daha iyi tutuyor. Bazı nikeller ise güzel tutmuyor hatta hiç tutmuyor.

Profesyonel anlamda yapacaksanız; artı kutuplarda yalıtkan kağıt kullanmanızı öneririm. Nikel artı kutup dışına çok taşmasa iyi olur.
Hocam bu puntalar, laptop bataryadan çıkardığım çöp piller ile "deneme sürüşü" yada "el alışkanlığı kazanmak" için yapılan denemeler.
Nikel şeritlerim henüz gelmedi. Kullandığım şeritler punta makinesi yanında verilen şeritler. Nikelin kalitesi iyi olduğu için puntalar çok güzel olabilir. Hepsijet Batman'dan gelen kargoyu 4. günde teslim edecek inşallah. Piyasa malı nikel şeritler gelince akı karası belli olacak. inşallah onlarda da problem yaşamayız.
Öneri için teşekkür ederim. Halka arpa kağıt koruma yanında 18650 pilin shrink gövde izolasyona da güvenmiyorum. Ya pil aralarına arpa kağıt koyacam yada plastik gruplama aparatı kullanıcam yer müsaitse.
1774599952969.png

Hocam hayırlı olsun. Linkini de paylaşırsanız iyi olur.

Hepsiburada'da daha pahalı ama vade farksız 6 taksit yaptığı için HB üzerinden aldım.

Özellikle grup sayısı fazla olan pillerde (elektrikli bisiklet batarya, yüksek güçlü batarya paketleri gibi) kolay teşhis için aşağıdaki cihazı da almayı düşünüyorum.

Mikroskop ve havya önceliğim vardı ama bunu önceye alma durumum var. Hatta pc bağlanabilen bi termal kamera daha alabilirim. Pillerin şarj ve deşarj altında ısınma durumunu incelemek gerekebilir.

Forum istatistikleri

Konular
9,032
Üyeler
3,648
Son üye
yasin007

Son kaynaklar

Back