Çizimdeki gibi bağlarsanız 2 probleminiz olacak.Merhabalar,
Resimdeki gibi bir bağlantı olursa neler olabilir. ( Saglık lı mı ? )
Mantığıma ters düştüğü için sormak ihtiyacı duydum.
3. Maddenin sebebi nedir?Çizimdeki gibi bağlarsanız 2 probleminiz olacak.
1. Şebekenin doğrultulan gerilimi toprağa akım yapacağından sigortalarınızı attıracak.
2. Çıkışa dokunan kişi elektirik akımına kapılacak.
3.Güç kaynağının Toprak girişini mutlaka kullanınız. Aksi durumda çıkışa 80~110 volt arası kaçak gerilim sızıntısı oluşacak.
4.GND ile gösterdiğiniz nokta toprak değil ise 1. madde sözkonusu olmayacak.
güçkaynağı içinde toprak hattına bağlı giriş ve çıkıştan bağlı filtre kapasitörleri vardır.3. Maddenin sebebi nedir?
Teşekkür ederim. Daha önce bir smps bağlı cihazın (metal gövdeli) gövdesinde elle zar zor hissedilebilecek miktarda kaçak farkettim. Toprak bağlanınca kesilmişti. Ancak kaçak akım rölesi açtırabilecek seviyede de değildi.güçkaynağı içinde toprak hattına bağlı giriş ve çıkıştan bağlı filtre kapasitörleri vardır.
Toprak bağlamazsanıxz kapasitörler üzerinden faz çıkışa aktarılır.
Büyük değerde bir kapasite değil 1n yada 470p civarında ancak üzerinden geçen akım devrelerde başka ünitelere bağlantı yapacağınız rs232 yada benzeri eleman çiplerini yakar. Cihazları birbirine bağlarken kesinlikle her ikisininde Gövdelerinin toprağa bağlı olduğundan emin olunması gerekir.Teşekkür ederim. Daha önce bir smps bağlı cihazın (metal gövdeli) gövdesinde elle zar zor hissedilebilecek miktarda kaçak farkettim. Toprak bağlanınca kesilmişti. Ancak kaçak akım rölesi açtırabilecek seviyede de değildi.
Acaba bu kapasiteden kaynaklı akımın miktarı ne kadardır? Ya da bu filtre kapasitörlerinin yaklaşık değeri hakkında bilginiz var mı?
Teşekkür ederim.Büyük değerde bir kapasite değil 1n yada 470p civarında ancak üzerinden geçen akım devrelerde başka ünitelere bağlantı yapacağınız rs232 yada benzeri eleman çiplerini yakar. Cihazları birbirine bağlarken kesinlikle her ikisininde Gövdelerinin toprağa bağlı olduğundan emin olunması gerekir.