Raspberry pi 4 ile makineden veri toplama

emreeyy

Yeni Üye
Merhabalar,
Plastik enjeksiyon makineleri için bir proje yapıyorum.

Kalıp açıldığında / kapandığında durumlarını raspberry pi pinlerine iletip high/low çevrimini +1 parça üretildi olarak okumaya çalışıyorum.

Makinelerin gücü 24 volt olduğu için Slim Röle kullanıyorum

1a98cadf-4adf-46f3-888f-078f09283cbf.jpeg

Com a raspberry nin 3.3 voltunu bağladığım için sağlıklı bir şekilde veriyi alabiliyorum fakat raspberry pi 4 bunun için doğru cihaz mı emin olamadım.Alternatif öneriniz var ise (Ethernet girişini ve hafıza kartı destekmeli(internetin olmadığı durumlarda cihazın hafızasına kaydedecek veriyi.İnternet geldiğinde hafızadaki veri servera aktarılacak))

Makineler 7/24 çalışıyor.Stabil olur mu emin olamadım.

Bir de yaptığım bağlantı sizce mantıklı mı yoksa başka şekilde mi tasarlanmalı?

Ekler

• 1a98cadf-4adf-46f3-888f-078f09283cbf.jpeg
    1a98cadf-4adf-46f3-888f-078f09283cbf.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 1
Raspberry Pi de, elde edilebilecek entegrasyon özellikleri nedeniyle tercih edilebilir. Komple linux işletim sistemi var üzerinde. Uzaktan ssh ile bağlanabilirsin, NTP ile sistem saatini güncel tutabilirsin, bir web arayüzü hazırlayıp işlem yapabilirsin, standart veritabanlarına erişim mümkün olur.

Burada şu konulara dikkat etmek lazım:

* Cihazı contalı metal bir kutuya koy ve kabloları da özel kauçuk contalarla kutunun içerisine al.

* Röle kontağını doğrudan RPi girişine bağlama. Onun yerine bir optokuplör kullan.

* Röle çıkışına uygun bir RC filtre koyarak (1k direnç, 100nF kapasitör) röle kontağındaki debounce sorununu çöz

* RPi temiz ve stabil bir besleme voltajı ister. Kaliteli bir SMPS ile 24V u RPi için uygun olan voltaja düşür. Makinadaki PLC doğrudan uygun voltaj veriyor diye onu kullanma.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
9,198
Üyeler
3,756
Son üye
Ali kara

Son kaynaklar

Back