GNOME Eklentileri İle Masaüstünü Kişiselleştirme

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Aslında ister tablette olsun, ister telefonda olsun, iterse de pc de olsun, kurulu gelen sistemi değiştirmeye karşıyım.
Bunun en baştaki sebebi formattan sonra alışmış olduğum sistemi yeni baştan ayarlamaya üşenmektir.
O yüzden en güzel düzen, en az kurcalanmış düzendir bana göre.

İş yerimdeki bilgisayara Debian 12 kurduktan sonra windows dan yılların kazandırmış olduğu alışkanlıklarım nedeni ile bazı ihtiyaçlarım oldu.
Bunların çoğunu alışkanlıklarımdan kurtularak yendim. Ama debianda ilk kurulumla gelen bir PAINT yok yada ben bulamadım. Paint özellikle bu forumu kullanırken bana çok lazım olan bir şey. Bunu "Pinta" kurarak çözdüm. İkinci sıkıntım ise GNOME'un masaüstünü kullanmaya izin vermemesi. İş için çok kullandığım exel dosyasını açmak için bir kaç klasör içine girmem gerekiyordu her seferinde. Bu durumdan kurtulmak içinde Gnome Eklentileri diye bir şey keşfettim. Bu eklentiler arasında "desktop icons" diye bir eklenti bulup kurdum ve masaüstüme istediğim ikonlar geldi.
Gnome'u kişiselleştirmek isteyenler için aşağıya yararlı bir video bırakıyorum.

Debianda bir şey keşfettim.
Windows ta mouse'u ekranın sağ alt köşesine götürüp tıkladığınızda tüm pencereleri minimize edip masaüstünü gösteriyor.

Debian Gnome da mouse'u ekranın sol üst köşesine normalden biraz hızlı götürürseniz tıklamaya bile gerek kalmadan, klavyeden pencere tuşuna basmış gibi davranıyor ve menüyü açıyor. Yavaş sürüklerseniz olmuyor.

Forum istatistikleri

Konular
7,233
Üyeler
2,922
Son üye
Spacetr

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back