Gömülü yazılım ve bölüm için laptop önerisi

+15,6 senin için süper olur ikinci ekranı cıkma laptop ekranı bulup aparat ile bağlıya bilirsin inanki 40inc monitör bile bazen küçük kalıyor kodlama konusunda
 
  • Beğen
Reactions: nt
güzel seçim ama o fiyata daha düşük özellikli bir mac alsan senin için daha iyi olur yinede son karar senin
Hocam ya benim ilgi alanlarım gömülü yazılım ve görüntü işleme. Mac ile bunları yapabilirmiyim emin değilim. Görüntü işlemede cuda lazımmış. Aslında Colab ile bedavaya kullanabiliyormuşuz. Çok kararsızım okul açılsın bir şekilde alıcam artık.
 
açıkcası birinci tercihini macden yana yapman en hayırlısı olur eski bir laptopda bile yapabilirsin bunları bence nvida tekelleşmek istiyor cuda ile ilgili değilim acıkcası ama goruntu ısleme konusunda bır cok modül var https://github.com/sightmachine/SimpleCV, https://github.com/luispedro/mahotas , https://github.com/scikit-image/scikit-image kullanıcagın veriye ve ya kullandıgın gömülüyazılımdaki donanıma bağlı seçimlerini daha fazla çeşitlendirebilirsin kolaygelsin
 
Son düzenleme:
Gomulu yazilimlar icin Windows makineler daha uygun. Mac'lerde yazilim alternatifleri daha az. Derleyicilerin cogu genelde tek cekirdek ile calisiyor hala. Bu yuzden yeni nesil olmasi her zaman tercih sebebi olmali. 10. nesil i9 yerine 13. nesil i5 daha performansli olabiliyor bu tur islemlerde. Benim tercihim son nesil orta seviye islemci, cok RAM, buyukce SSD, ekran karti orta seviye Nvidia. Ne yaparsan yap mutlaka bir sekilde ekran karti gucune ihtiyac duyuyorsun. AMD'nin yazilim destegi son derece kisitli. Oyun oynamak icin iyi olabilir ama is programlamaya, profesyonel grafik islerine gelince AMD'den uzak durulmali.

Yapay zeka ile de calisacagim, bu yuzden ekran kartina abanayim deme sakin. Ayda 100 TL verip cloud ile yapay zeka islerini halledebiliyorken onbinlerce TL verip tepe seviye ekran karti alinmaz.
 
  • Üzgün
Reactions: nt
Merhabalar değerli forumdaşlar, benim de benzer bir sorum olacaktı bu konu üzerine yazayım dedim. Bu sene Elektrik Elektronik Mühendisliği kazandım. Şuan İngilizce hazırlık okuyorum. Eski bir masaüstü bilgisayarım var ama artik idare edilemeyecek seviyede. Yeni bir pc ihtiyacım var ve derslerim için de taşınabilir olması gerekiyor. Bütçem fazla olmadığı için 2. Ellere yöneldim.

Şuan gömülü sistem yazılımla (arduino, esp32, stm32 uzerinde) ve pcb tasarım ile uğraşıyorum, bölüme geçince daha detaylı programlar ile çalışacağım. Autocad, Matlab, Solidworks, Proteus, belki Altium bilemiyorum. Bu tip programları çalıştırabilecek bir pc olması lazım. Oyun oynamıyorum.

https://www.hepsiburada.com/huawei-...haMQBlhdr85nyirN-pBoCrNMQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Bu bilgisayarın aynısı, ikinci elde 12750 tl ye buldum. Bu benim işimi görür mü? Araştırdım. Benim ihtiyaçlarımı karşılar gibi duruyor. Aynı seviyede casper, hp vb markalardan baktığımda ya fiyat artıyor, ya da model eski oluyor. Laptop sonuçta daha nazik cihazlar. Bu adam 2022 haziranda almış. Kutusu faturasi ve garantisi var yani eski bi cihaz değil. Yeni gibi herşeyi sorunsuz çalışıyor diyor. Baktığımda bu fiyat bandında genelde i5/ryzen5 8gb ram modelleri var ikinci elde, satıcı ihtiyaci olan ogrenciye vermek istiyorum ondan ucuza koydum diyor, yazan olmuş ama satmamış.

Lintekinin ozelliklerini de ekliyorum;
Screenshot_20231218-075843_Chrome.jpg


Screenshot_20231218-075856_Chrome.jpg

Benim tek endişem ekran kartı olmaması, ama yabancı forumlarda araştırdığımda tasarim programlari için eğer cok detayli bir çizim yapmiyorsaniz intel iris xe yeterli diyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz?
 
Güzel bir makinaya benziyor. O büyük ekranın 4K olmaması benim tek eleştirim. Geri kalan herşey, fiyat da güzel.

CAD programları ile çalışmak için bir tane de harici monitör alırsan ileride, seni baya götürür bu.
 
Güzel bir makinaya benziyor. O büyük ekranın 4K olmaması benim tek eleştirim. Geri kalan herşey, fiyat da güzel.

CAD programları ile çalışmak için bir tane de harici monitör alırsan ileride, seni baya götürür bu.
Çok teşekkür ederim Hocam sağolun. Almaya gittiğimde ölü piksel testi, klavye touchpad testi, usb ve kulaklik giriş çıkışlarının testi, batarya testi yapacağım. Başka ne yapmalıyım. Bu testler google üzerinden hazır linkleri varmış. Bi flaşa o linkleri atar giderim bu arada da flaşla usb girişlerini kontrol etmiş olurum. Telefonun internetini paylaşır wifi kartı testi de yaparım. İlk defa laptop kullanacağım. Sağolun
 
Çok teşekkür ederim Hocam sağolun. Almaya gittiğimde ölü piksel testi, klavye touchpad testi, usb ve kulaklik giriş çıkışlarının testi, batarya testi yapacağım. Başka ne yapmalıyım. Bu testler google üzerinden hazır linkleri varmış. Bi flaşa o linkleri atar giderim bu arada da flaşla usb girişlerini kontrol etmiş olurum. Telefonun internetini paylaşır wifi kartı testi de yaparım. İlk defa laptop kullanacağım. Sağolun


Yeni bu. Daha iyi işlemci. İkinci elde çoğu bilgisayar gereksiz pahalı. Bu ekran kartı tarafında da geri kalmaz intelden. Başka beklentilerin için kendin karşılaştırma yaparsın. ekran kalitesi vb... Yeni olması da bir şey tabii.
 
Klayve, touchpad, sd card, usb'ler, kulaklik, kamera, mikrofon, hoparlor, Bluetooth, wifi, ekran olu piksel testi, batarya testi, heavyload ile cpu, furmark ile gpu testi, hdmi cikisi, sarj soketi testi, memtest ile ram testi, mekanik hdd varsa yuzey testi ( bad block olabilir ). BUnlar geldi aklima.Bir de test olmasa da menteselerde bosluk var mi yok mu diye iyice bakilmali. Cok basa bela sorun, tum kasayi dagitabiliyor.

@semih_s in ekledigi bilgisayar sifir. Cok iyi bir secenek. O fiyatlara 2. el riskine girmeye gerek yok. Ikinci elde ancak 2-3K ya eski alet alirken girilir riske.
 
Son düzenleme:
benim acer var uyguna bırakırım :D :D
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,880
Mesajlar
100,231
Üyeler
2,491
Son üye
djkop

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top