Gres yağı hakkında?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan MNY
  • Başlama tarihi Başlama tarihi

MNY

Üye
Katılım
30 Ocak 2022
Mesajlar
20
Bana önerebileceğiniz aşınmalara ve ısıya dayanıklı, laptop ve masaüstü bilgisayarımın fanları için 50gr veya 100gr gibi küçük kutularda gres yağı var mı?
WD-40 Çok az sıkarak gözlük camı temizleme bezi ile kullandım hâlâ ufak bir cızırtı var pek iş görmedi gibi, çok fazla sıkarak sağa sola sıçramasını istemiyorum, bir kürdan yardımı ile gres yağ sürmek daha mantıklı gibi.
Kahverengi veya siyah renk Kauçuklu Gres önerileri gördüm fakat ne kadar doğru bir bilgi bilemiyorum.
Varsa kullandığınız bir ürün link bırakırsanız sevinirim :)
 
Her yerde satılan makine yağından yada elinizde varsa motor yağından, milin sekmanının geçtiği yere 1 damla yeter.
Ben şimdiye kadar hep öyle yaptım. Hiç problem olmadı. Eğer fanın kendisinde bir sorun yoksa şak diye keser sesi.
 
Muhtemelen biraz aşınmıştır yoksa wd-40'ın faydası olurdu diye düşünüyorum, dediğim gibi pek işe yaramadı :)
 
Sprey gress yağı ürünleri var. Wd40 tarzı kullanımı var. Uzun ince borusu temiz çalışmaya olanak sağlıyor. Bir bakın isterseniz.
 
  • Beğen
Reactions: MNY
Bundan kullanıyorum yıllardır. Kamyoncu arkadaş önermişti. Isıya kaşı çok dayanıklı, aşınmayı çok azaltıyor. Link örnektir. Aynı ürünün farklı markalar altında farklı kalitede olanları olabilir. Biri soru solmuş PC fanı için uygun mu diye, hayır demişler. Ben kullanıyorum, çokta memnunum. Satın almadan deneyebileceğiniz birini bulursanız bir parmak alıp deneyin önce.

 
  • Beğen
Reactions: MNY
wd40 kendisi yağlıdır ama asıl görevi yağlayıcılık değildir. hatta var olan yağı söker ve akıtır zaman içinde milin daha da çok aşınmasına sebep olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
8,475
Mesajlar
139,030
Üyeler
3,364
Son üye
eraymer

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back
Top