Güç kaynağı seçimi

harun

Yeni Üye
30V 20A güç kaynağı düşünüyorum.
Amacım 10-15 Ampere kadar akım çekebilen amfi hoparlör gibi hassas devreler ve tamirleriyle uğraşacağım.
Sitede güç kaynağı tavsiye ile ilgili sayfaları okudum.
@taydin hocanın "Lineer güç kaynakları da hem gürültü, hem de dinamik performans açısından SMPS lere göre daha üstündür." yorumu üzerine Lineer güç kaynağı almaya karar verdim. Ancak 20A'lık güç kaynaklarının hepsinde PWM veya SMPS yazıyor.

Mesela bu linklerdeki gibi;

Bu durumda ne yapmalıyım?
Lineer 30V 5A olanı mı almalıyım?
Yoksa PWM'li 30V 20A olanı alıp çıkışa filtre eklemek yeterli olur mu?
Sizin tavsiyeleriniz nelerdir? Marka da önerir misiniz?

60V 5A lineer güç kaynakları var. Tipik bir push pull amfiyi beslemek için iki tane lazım olur.

Ama çok daha yüksek güçlü amfileri test ederken kullanmak istiyorsan, daha yüksek güçlerde lineer güç kaynağı bulmak çok zor. Bu durumda SMPS güç kaynağı ile test edersin, sonra da ilgili amfiye uygun transformatör ve doğrultucu tasarlarsın.

İki tane Korad Ka3010 Lineer güç kaynağı al.
Bir tanesi 30V 10A verir.
İki tane alıp paralel bağlarsan 30V 20A Lineer güç kaynağı elde edersin.
Veya Seri bağlarsan 60V 10A güç kaynağın olur.

İki tane Korad Ka3010 Lineer güç kaynağı al.
Bir tanesi 30V 10A verir.
İki tane alıp paralel bağlarsan 30V 20A Lineer güç kaynağı elde edersin.
Veya Seri bağlarsan 60V 10A güç kaynağın olur.
Bu arada korad'ın 10 amperlik versiyonu yok yurtiçinde hiçbir yerde. Ya da ben göremedim.

60V 5A ile 300W güç elde edilebiliyor zaten. Bundan daha yüksek güçlerde de lineer amfi artık mantıklı değil ve o noktada artık class D amfi ve SMPS güç kaynaklarına yönelmek lazım.

İllaki gerekiyor ise soğutucuya bağlı 4-6 adet 3055 çıkış katı oluşturulup korad ile sürülerek akım kazancı elde edilebilir.

Forum istatistikleri

Konular
8,318
Üyeler
3,296
Son üye
Uğur Subaşı

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back