hantek dso2d15 osiloskop ac ölçümü yardım

hocam kompanzasyonu yaptım , ancak hem kare dalga referansında hem de vawe gen de prob x10 da iken parazitli gibi çok dalgalı ve harreketli . x1 de böyle bir durum yok. ben sürekli x10 da kullanmak istiyorum da bunun sebebi nedir ? resim x10da.40885 eklentisine bak
Direkt kutunun içinden çıkan sinyal jeneratörü için bir kablo var. Ucunda 2 adet krokodil var. Onunla dener misin?

Direkt kutunun içinden çıkan sinyal jeneratörü için bir kablo var. Ucunda 2 adet krokodil var. Onunla dener misin?
çift krokodilli iki adet kablo var , sinyal jeneratörü ile kanal arasına krokodillleri tutturarak mı bağlayayım hocam ?
bu şekilde yaptım , x1 de de aynısı oldu , arada bağlantı olduğu için parazit yapıyordur , bunu anlayabiliyorum en azından , ama diğerini anlayamadım

trigger ne işe yarıyor , henüz bunu incelemedim , belki yüseltmemiz gereken bir değer vardır.

çift krokodilli iki adet kablo var , sinyal jeneratörü ile kanal arasına krokodillleri tutturarak mı bağlayayım hocam ?
bu şekilde yaptım , x1 de de aynısı oldu , arada bağlantı olduğu için parazit yapıyordur , bunu anlayabiliyorum en azından , ama diğerini anlayamadım

trigger ne işe yarıyor , henüz bunu incelemedim , belki yüseltmemiz gereken bir değer vardır.
Hocam o çift krokodilin kırmızı yerine osiloskobun probunu bağlayın, probun siyah ucunu da o krokodilin siyahına bağlayıp deneyin. O çift krokodilin diğer tarafı BNC uç zaten o sinyal jeneratörü yerine takılacak.

Hocam o çift krokodilin kırmızı yerine osiloskobun probunu bağlayın, probun siyah ucunu da o krokodilin siyahına bağlayıp deneyin. O çift krokodilin diğer tarafı BNC uç zaten o sinyal jeneratörü yerine takılacak.
aynı hocam , hiç değişiklik yapmadı , pürüzlü ve hareketli sinyal . ama x1 ince , net, belirgin.

Fotoda kirmizi ile gosterdigim GND kisimlari bir tel parcasiyla bagla bir de boyle dene.

1742078726168.png

Bu normal bir durum degil. O scoptan bende yok sadece anlamaya calisiyorum.

Birde CH1 kanali yerine bir de CH2 kanali ile olcum yapmayi dene.

Şimdi benim 2d15(2c10) ile baktım bende bir sorun yok. Ya hocam sizin kalibre falan bozuk yada probda bir şey olabilir.

Şimdi benim 2d15(2c10) ile baktım bende bir sorun yok. Ya hocam sizin kalibre falan bozuk yada probda bir şey olabilir.
anladım hocam , x1de yaptım ilk ölçümlerimi , sorun yaşamadım . x10da dediğim gibi.
aslında yedek bir prob almak faydalı olabilir , araştırayım bunu.

Bu arada hocam probu x10 moduna alıp bende deneyince çok az parazitli çıkıyor. Tabi 200mv den küçük yaptığımızda böyle çıkıyor. Sanırım normal bu durum.

Hocam probu x10 moduna aldığınızda CH menusu üzerinden prob yazan yeri x10 a aldınız mı?
evet hocam , probe üzerinde her değiştirdiğimde ch ayarından da değiştiriyorum , şimdi şunu denedim; 4Vpp sinyal jeneratöründen aldığım değer X1de 4,16V alıyorum auto set yaptğımda sec div otomatik 500 mikrosaniyede orlıyotar , sorunsuz. Ama X10 da böyle olmuyor, aynı sinyal jeneratörü değerinde 1,12v 500nsye atıyor otomatikte ve freq100 Mhz gösteriyor . X10 tamamen genlik ve frekansı yanlış gösteriyor . ciddi bir sorun sanırım bu ya.

Bu arada hocam probu x10 moduna alıp bende deneyince çok az parazitli çıkıyor. Tabi 200mv den küçük yaptığımızda böyle çıkıyor. Sanırım normal bu durum.
ya acaba X10 için çok küçük değerler mi ölçmeye çalışıyorum gerçekten , ondan mı böyle. böyleyse ben X10 iççin hangi ddeğerdden başlamalıyım Vpp ve Freq için bunu nerden bilicem

yani X10 da iken auto set yaptığımda sinyali aşırı yakınlaştırıyor ben sec div ile ekranda gösteriyorum elle.

ya acaba X10 için çok küçük değerler mi ölçmeye çalışıyorum gerçekten , ondan mı böyle. böyleyse ben X10 iççin hangi ddeğerdden başlamalıyım Vpp ve Freq için bunu nerden bilicem
Frekans vb şeyler için measure tuşuna basın ve type yerine gelin. Oradan ölçmek istediğinizi seçin. Ayrıca benim fikrim auto set kullanmayın.

Frekans vb şeyler için measure tuşuna basın ve type yerine gelin. Oradan ölçmek istediğinizi seçin. Ayrıca benim fikrim auto set kullanmayın.
o zaman çok takılmayayım şimdilik hocam , zamanla biraz daha hakim oldukça çözeceğim sanırım.
sadece şunu ssoracaktım , prob üzerinde x1 150 V değeri yazıyor . DC de 150V a kadar ölçüm yapabiliyorum demekti di mi. AC de etkin kkaç volta kadar yapabilirim hocam ?hesabı henüz turtamadım ondan sordum.

o zaman çok takılmayayım şimdilik hocam , zamanla biraz daha hakim oldukça çözeceğim sanırım.
sadece şunu ssoracaktım , prob üzerinde x1 150 V değeri yazıyor . DC de 150V a kadar ölçüm yapabiliyorum demekti di mi. AC de etkin kkaç volta kadar yapabilirim hocam ?hesabı henüz turtamadım ondan sordum.
Vallahi hocam ben daha hiç yüksek gerilim ölçmedim. O yüzden tam bir yorum yapamayacağım. Alçak gerilim çalışırım genelde :D

osiloskop menüsünden x10 yaptığızda, probun üzerindeki anahtarı da x10 yapıyorsunuz değil mi

Forum istatistikleri

Konular
7,540
Üyeler
3,054
Son üye
rikvipart

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
Back