slewrate

Aktif Üye
Geçen yıl sıcak havalarda almaya niyetlenip fiyatını duyunca vazgeçmiştim.

Cihazın asıl amacı iklimlendirme olmasa da temizleme esnasında havayı serinletiyormuş.

Bu kadar detaylı olmasa da araç hava/polen filtreleri, fan vb malzemelerle bu tarz bir şey yapsak sizce faydalı olur mu?

Hicbir sekilde sogutma ozelligi yok.

Ha bizim bildigimiz vantilator ile serinleme, ha bu cihazin serinletmesi. Ikiside ayni size çarpan havanin serinletme etkisidir. Filtresinin getirdiği bir arti yok. ( sogutma , serinletme acisindan )

Tesadüfen dün gördüm. Bunun filtreli ve iot desteklisi gibi bir şey galiba. Fiyatı iyiymiş :D Kaynak: https://www.thingiverse.com/thing:2685544

1590097061277.png
1590097105525.png

Geçen yıl sıcak havalarda almaya niyetlenip fiyatını duyunca vazgeçmiştim.

Cihazın asıl amacı iklimlendirme olmasa da temizleme esnasında havayı serinletiyormuş.

Bu kadar detaylı olmasa da araç hava/polen filtreleri, fan vb malzemelerle bu tarz bir şey yapsak sizce faydalı olur mu?

Bu ne yav? 4500 ₺

Kendisi soğutmasa da ay sonuna kadar baya bir soğuk ter döktürür :katil2:

Bu ne yav? 4500 ₺

Kendisi soğutmasa da ay sonuna kadar baya bir soğuk ter döktürür :katil2:

Sonuç olarak serinletiyor abi :)

Filtre satmak için geliştirilmiş bir cihaz bu. Filtresi kendi sitesinde 800TL olarak görünüyor.

Endüstriyel bir cihaza da benzemediği için almaktan vazgeçmiştim.

Hava akisi hizi artinca havanin isisi duser...

Prensip bu ancak bu en fazla 1 derece dusurur..

Ben evaporatif sogutuculara niyetleniyorum. Klimadan kotu. Vantilatorden iyi. Tuketim az..

Bu sulu klimaların piyasadaki adı sahra ve çöl kliması olarak geçer.Nem oranı yüksek olan bölgeler de kullanımı uygun değil diye biliyorum. İçersin de su olduğundan çalışırken ortamın nem oranını yükseltiyormuş.

@serkan_48 birde mobil klimalar var.Bu mobil klimalar nasıl biraz gürültü çalışması ve pencereden çıkartılan hortum dışında dezavantajı varmı. Kiracılar için iş görür mü?

Çöl klimalarinda sizi uyarayim. Icerde kullanilan su tqm bir bakteri yuvasi oluyor. Arastirmak isterseniz lejyoner hastaligini arastirin.

Mobil klimalar kullanim amacina gore fena degil hatta iyi diyebilirim. 9000 ve 12000 btu modelleri ile karsilastim. Ses seviyesi normal seviyede geldi.

Bence en kotu dez avantajı sıcak havayi uzaklaştırmak. Bu nedenle pencere yada kapıdan uzaklaştırmak gerekiyor. Belki uygun bir delik ile.

Çalıştığım bölüm 100m2 genişliğinde ve odada benden başka kimse yok. Binanın üstü düz beton. Yazları aşırı sıcak oluyor. Tavan vantilatörleri ve ayaklı vantilatör ile idare ediyordum. Klima ile soğutmak için büyük bir alan üstelik tek kişi olunca klima kurulum ve işletme maliyeti yüksek...

Evaporatif soğutucuları epeydir araştırıyordum. İstediğim modeller genelde 3.500TL civarında ancak 1400TL ye alternatif bir ürün bulunca satın almaya karar verdim. Daha önce hiç duymadığım bir marka Esty...

Bir kaç gündür kullanıyorum. Şimdilik bir hayal kırıklığı yaşamadım. Asla klima ile kıyaslamamak gerekir. Tahmin ettiğim gibi vantilatörden iyi klimadan kötü... Saat te 10lt ye yakın su tüketiyor. Kapı pencere açık kullanıyorum. Dolayısı ile oda ısısında klimalı ortam gibi bir düşüş yaşanmıyor. Sadece ortam ferahliyor. Termometre ile ölçüm yapınca ortam ile hava çıkışı arasında 10 C lik fark oluşuyor...

1592423563728.png

https://www.hepsiburada.com/esty-ai...rtR6npQjGk15_-nrWWSz518VxVWNQESBoCSU4QAvD_BwE

Ortam nem oranı nasıl değişiyor bunu çalıştırırken? Belli bir artışa sebep oluyordur herhalde.

illaki artiyor saatte 10lt su havaya karisiyor. İyi havalanmayan ortam icin nasil olur bilmiyorum. Elektronik cihaz cok oldugu icin endisem vardi ancak ortami iyi havalandirdigim icin hissedilir bir sikinti yok bende.

Birde bu cihazlar ne kadar buyuk o kadar iyi bence kucuk olan modelleri cok ise yaramaz tahminimce...

Değerli Forum arkadaşlarım geçen gün internet üzerinden hava temizleme cihazı satın almıştım. Bugün teslim edildi.

Leitz TruSens Z-2000 Hepa Filtreli UV Hava Temizleme Cihazı

Cihaz güzel. Ortamı hemen değiştiriyor. Havanın temizlik durumuna göre renkler ile bilgilendirme yapan bir cihaz. Forumda paylaşım, ilgilenen arkadaşlarımıza bilgilendirme amaçlı bulunsun.
Resimler :
Son iki resim telefon ile çekildi.

Ekler

• HPIM6946.JPG
    HPIM6946.JPG
    370.1 KB · Görüntüleme: 130
  • HPIM6948.JPG
    HPIM6948.JPG
    374.6 KB · Görüntüleme: 143
  • HPIM6952.JPG
    HPIM6952.JPG
    267.2 KB · Görüntüleme: 137
  • HPIM6953.JPG
    HPIM6953.JPG
    378 KB · Görüntüleme: 165
  • HPIM6957.JPG
    HPIM6957.JPG
    474.4 KB · Görüntüleme: 128
  • P_20201209_174653_1_p.jpg
    P_20201209_174653_1_p.jpg
    84.8 KB · Görüntüleme: 187
  • P_20201209_174810_1_p.jpg
    P_20201209_174810_1_p.jpg
    98.1 KB · Görüntüleme: 142
Bu tur urunler iceride canli yasami var iken kullanilan konfor urunleri.

Birde uv isigin ortamdaki cisimlere dogrudan vurmasi deformasyona neden olabilir. Mesela deri bir koltuk solabilir yada çatlayabilir.

Çalıştığım bölüm 100m2 genişliğinde ve odada benden başka kimse yok. Binanın üstü düz beton. Yazları aşırı sıcak oluyor. Tavan vantilatörleri ve ayaklı vantilatör ile idare ediyordum. Klima ile soğutmak için büyük bir alan üstelik tek kişi olunca klima kurulum ve işletme maliyeti yüksek...

Evaporatif soğutucuları epeydir araştırıyordum. İstediğim modeller genelde 3.500TL civarında ancak 1400TL ye alternatif bir ürün bulunca satın almaya karar verdim. Daha önce hiç duymadığım bir marka Esty...

Bir kaç gündür kullanıyorum. Şimdilik bir hayal kırıklığı yaşamadım. Asla klima ile kıyaslamamak gerekir. Tahmin ettiğim gibi vantilatörden iyi klimadan kötü... Saat te 10lt ye yakın su tüketiyor. Kapı pencere açık kullanıyorum. Dolayısı ile oda ısısında klimalı ortam gibi bir düşüş yaşanmıyor. Sadece ortam ferahliyor. Termometre ile ölçüm yapınca ortam ile hava çıkışı arasında 10 C lik fark oluşuyor...

4257 eklentisine bak
https://www.hepsiburada.com/esty-ai...rtR6npQjGk15_-nrWWSz518VxVWNQESBoCSU4QAvD_BwE

Malum havalar ısındı. Geçen sene bu serinleticiyi yaz boyu kullandım. Son baharda sağında solunda kireç tortuları oluşmaya başlamıştı. Baharda temizlerim diyip depoya atmıştım. Bugün 3 saat uğraştım temizlemek için. Acayip kireç kaplanmış içi ve normal bir kullanıcı söküp temizleyemez. Ben atelye ortamının imkanları ile işimi gördüm ve hala bu cihazı aldığıma memnunum ancak temizlenmez ise iki sezonda bozulur bu meret. Temizlemesi sökmesi de herkeze göre değil. Almayı düşünenlerin kulağına atayım....

Evet kireçsiz su koymak gerekli ama su tüketimi fazla olduğu için ben hortumu dayıyorum çeşmeden...

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,953
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back