Sorun bakteri , mikrop veya virüs ise ise yarar.içine uv lamba taksak?
Oksijen çarpması diye bir şey var tıbben. Her şey ölçüsünde, kararında güzel.
O durum oksijenle alakalı değil de kandaki gazların kabarcık haline gelmesi ile ilgili bir durumdu.Dalgıçlarda da derinlik sarhoşluğu dedikleri şey olması gerek...
Hocam ormanlık alanda bulunduğum zamanlardaki uyku kalitem kesinlikle çok daha iyi oluyor. Bundan dolayı oksijen takviyesinden bahsettim. Ama bu iyileşmenin sebebi uyku apnesi geçiren bir kişinin oksijeni bol alanda uykusunda daha fazla oksijen alabilmesinden olabilir. Yani apne durumlarında ilave oksijenin bir faydası olabilir düşüncesindeyim.Kalp/akciğer sorunu olmayan bir insanın kanı neredeyse tamamen oksijen ile satüre durumda oluyor. Ben kendim için yaptığım her ölçümde en az %98 ölçüyordum. Genç insanlarda tipik olaral %99 çıkıyor. O yüzden oksijen takviyesinin bir faydası olmaz. Aksine zararı olur. Ortamdaki fazladan oksijen, metallerin daha çabuk paslanmasına sebep olur ve birşeyler alev alırsa da çıkan yangının çok daha vahim olmasına sebep olur.
O durum oksijenle alakalı değil de kandaki gazların kabarcık haline gelmesi ile ilgili bir durumdu.
Hocam ormanlık alanda bulunduğum zamanlardaki uyku kalitem kesinlikle çok daha iyi oluyor. Bundan dolayı oksijen takviyesinden bahsettim. Ama bu iyileşmenin sebebi uyku apnesi geçiren bir kişinin oksijeni bol alanda uykusunda daha fazla oksijen alabilmesinden olabilir. Yani apne durumlarında ilave oksijenin bir faydası olabilir düşüncesindeyim.