Hız kontrol devresi

Mesihusma

Yeni Üye
Katılım
16 Nisan 2023
Mesajlar
2
Herkese iyi forumlar.

Robotistan sitesinden satın almak istediğim bir ayarli pwm guc kontrol karti var. Ancak istediğim değerleri karşilayabilir mi bilmiyorum.


Almak istediğim modul bu. Özelliklerinde 55v 40 ampere kadar desteklendigi söyleniyor. Yani 2000 w kaldirma gucu var. Ancak merak ettiğim husus şu her voltajda 2000 w’a kadar destekliyor mu? Yani ben devreyi 24 volt uzerinden calistiracagim. O zaman 80 amperlik akima dayanabilir mi devre? Yoksa 24 voltta da çalışırsam yine 40 ampere kadar mi dayanabilir?

3 adet 775 dc motoru kontrol etmek istiyorum (tahmini olarak 60 ampere kadar akim çekecekler) ama yüksek amper devreleri oldukca pahali. Bu 3 motoru en ekonomik şekilde nasıl kontrol ederim?
 
2000W yazdiğına göre 35A civarında bir akım destekliyor. Ama üreticiler kullandıkları malzemenin datasheet değerlerini yazmayı sevdiği için gerçekte 2000W olmayabilir. %20~%30 tolerans bırakmak gerekir. Hatta 775 gibi akım canavarı bir motor kullanacaksanız durum daha kötü. Çünkü kalkış akımı normal seyir akımından daha fazla olacak.

Kritik bir yerde kullanılıyor ise motor başına bir sürücü takılması uygun olur. Yada modül üzerindeki mosfett ve mosfet sürücüden tedarik edilip çıkış kısmı 3lü hale getirilebilir. Bu şekilde daha sağlıklı olur.
 
Internette yuksek çözünürlüklü resimlere bakınca bir NE555 osilatör, bir PWM driver entegresi ve 6 tane paralel MOSFET var gibi duruyor. Benim anladığım kadarıyla herhangi bir aşırı akımda kesme gibi bir özellik yok. O yüzden kalkış akımlarında sorun çıkmaz gibi duruyor. ama böyle Çin malı ürünlerde gerçek güç söylenen güçten çok daha azdır.

Mesela gücü 720 W olarak kabul edelim. O zaman:

9V en fazla 40 A
12V en fazla 40 A
24V en fazla 30 A
48V en fazla 15 A
55V en fazla 13 A

gibi düşünebilirsin.
 
Motor basina bir sürücü takmak benim için problem değil ancak uc modulu nasıl tek bir tripot üzerinden kontrol edeceğim? Cunku 3 motor da ayni sanziman üzerinden birbirine bağlı. Dolayisiyla üçüne de aynı voltajda elektrik gitmesi gerekiyor. Eger bunu başarabilirsem benim için daha sağlıklı bir sonuç olur.

Cikis kismini 3lu hale getirmeyi tam anlamadım. Elektronik bilgim zayıf. Daha detaylı tarif edebilir misiniz. Bir de bu yöntem 3 motorun yükünü taşıyabilir mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
5,842
Mesajlar
99,663
Üyeler
2,481
Son üye
rfdog12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top