Hoverboard BLDC Motor vs Odrive 3.6 Setup

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fide
  • Başlama tarihi Başlama tarihi
Faydası olurmu bilemiyorum ama rus bir elemanın geçmişte paylaştığı bir projeyi referans alarak frekans kontrollü motor sürücüsü denemem olmuştu.
Eleman hem scalar hemde vector kontrol için kullandığı matlab modellerini paylaşmıştı. Sürücünün modellemesini matlab üzerinden yapıp, stme uygun c kodları üretilebiliyordu. Bu sayede stm tarafındakı hesaplama ve algoritmaları kodlama ile uğraşmadan, matlabın gücünü ve pratikliğini kullanarak çok hızlı geliştirme yapılabiliyordu.

İncelemek isterseniz Link

407 için kullanılan pinout

1.png

Bundan sonra BLDC söz konusun olunca Odrive S/ Odrive Mini ya da Odrive Pro ile ilerlemeyi düşünüyorum. Odrive serüvende beni ençok yoran şey konfigürasyon hatalarını görmek/ anlamak ve çözmek idi. Odrive3.6 kartın WEB-Gui desteği yok ama yukarıda yazdığım kartların WEB-GUI desteği var. Yani bu kartlarla doğrudan konuşup iletişim kurabiliyorsunuz. Bu da hatayı anlamak ve yönetmeyi kolay hale getiriyor. Ya da alternatif senaryoları birkaç tık ile değiştirip sonucu görebiliyorsunuz. Bu gerçekten güzel bir özellik.

1745913037000.png

1745913122129.png

Bir de 5A kadar sürebilen SimpleFoc kart çıkarmışlar. Üzerinde ESP32 de var. Bir ara bu kartıda temin etmek istiyorum.

1745913393269.png

Özellikleri güzel.
1745913437348.png

Son düzenleme:
odriveyi konfigure etmek gercekten cok emek istiyor. ayrica kartlarda koruma yok denecek kadar az en ufak hatada yanabiliyor

Çevrimiçi üyeler

Çevrimiçi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
7,679
Üyeler
3,107
Son üye
xsharke

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back