HP 23inc monitöreden gelen ses

bakicet

Üye
Merhaba. Uzun zamandır kullanmakta olduğum monitörü sen ara sıra kulak çınlaması sesi gibi sesler çıkmaya başladı. Kapatıp açıyorum ekrana görüntü gelene kadar problem yok görüntü gelince ses tekrar ortaya çıkıyor. Yaklaşım 2 dakika sonra ses uzun bir süre ortadan kayboluyor. Sorunun kaynağı neresi bilginiz varmı?

Sistemim:
AMD RYZEN 7 3800X cpu
16GB DDR3 3200ghz ram
NVIDIA GTX 1050 Tİ gpu
M2 1 TB SSD
2 TB HDD
Cooller master 700w psu
2000VAC/ 5000W UPS

Durum kötü değildir umarım

Umarım bu durum kötüye işaret değildir
Monitor kac yillik? Ornegin 10 yilliksa icindeki elektrolitik kondansatorler kurumaya baslamistir. Onlari degistirmek ariza cikmadan once calisma suresini oldukca arttiracaktir. Bu arada sistemi yazmak yerine monitorun modelini yazmak, bu konuda calisanlarin teshis koymasinda daha cok ise yarar. En azindan kronik arizasi varsa soylerler.

Trafo cinlamasini azaltmak icin bu yapistiriciyi kullanabilirsiniz. Elektronik malzemelerin sabitlenmesi icin oldukca iyidir. Biraz pahalidir. Alternatifi yok bildigim. Eger alip kullanirsaniz kalani kurumasin diye agzini sicak silikon ile kapatin, havayla temasini tesin.

Monitor kac yillik? Ornegin 10 yilliksa icindeki elektrolitik kondansatorler kurumaya baslamistir. Onlari degistirmek ariza cikmadan once calisma suresini oldukca arttiracaktir. Bu arada sistemi yazmak yerine monitorun modelini yazmak, bu konuda calisanlarin teshis koymasinda daha cok ise yarar. En azindan kronik arizasi varsa soylerler.

Trafo cinlamasini azaltmak icin bu yapistiriciyi kullanabilirsiniz. Elektronik malzemelerin sabitlenmesi icin oldukca iyidir. Biraz pahalidir. Alternatifi yok bildigim. Eger alip kullanirsaniz kalani kurumasin diye agzini sicak silikon ile kapatin, havayla temasini tesin.

Rahat 10 yılı doldurmuştur abi HP S2331a fakat sorunun voltajla ilgisi olduğunu düşünüyorum. Az önce ups in kayıtlarına baktım gün içerisinde bir kaç kere voltaj uyarısı vermiş. Geçenlerde de ups saliselik sürelerle bir kaç kere devreye girmişti. Muhtemelen voltaj düşüyor burada

Rahat 10 yılı doldurmuştur abi HP S2331a fakat sorunun voltajla ilgisi olduğunu düşünüyorum. Az önce ups in kayıtlarına baktım gün içerisinde bir kaç kere voltaj uyarısı vermiş. Geçenlerde de ups saliselik sürelerle bir kaç kere devreye girmişti. Muhtemelen voltaj düşüyor burada
Voltajdan olmaz. Cihazin specs'inde "90 - 265VAC, 45 - 63 Hz, Internal AC Adapter" yaziyor. Voltaj 90V'a kadar dusuyorsa zaten orada hic bir elektronik alet calismaz, PC dahil. Sen kondansatorleri kontrol et bence. LCR metren yoksa en azindan bir tane LCR T4 almalisin, amatorler icin ucuz ama F/P olarak iyi urundur. Profesyonel ihtiyaclari karsilamaz tabii.

Neden sorduğunuzu anlayamadım?
@Ahmet 'te Izmir'de oturuyor. Bolge altyapilari hakkinda bilgisi varsa gerilimin ne kadar dustugunu biliyordur. Soruna neden olup olmayacagi hakkinda fikri vardir. Alinganliga gerek yok. Bende Izmir'de yasiyorum. Karsiyaka'da mesela boyle bir sorun yok. Bir kac yil oncesine kadar Esrefpasa, Ikicesmelik ve K. Kale civarinda oturdum. Orada dahi 30 yil once bu kadar asiri gerilim dusmesi olmuyordu, 180V'un altina dustugunu bile gormemistim.

Yok alınmadım. Sadece neden sorduğunu merak ettim. Ayrancılarda oturuyorum.

Neden sorduğunuzu anlayamadım?
bornovanın üst tarafında bulunan evka-4 ve biraz aşşağısı Atatürk mahallesi kısmında yaşıyor olsaydınız size sorunun kaynağını söyeyecektim.

Bayraklı tünellerinde biraz önce yapılan hastahanenin beslemesi evka-4 ve Atatürk mahallesi bölgesindeki trafolardan alındı hastahane yavaş yavaş çalışmaya başladıkça voltaj düşmeye başlıyor ve nötr şişiyor malesef.

bornovanın üst tarafında bulunan evka-4 ve biraz aşşağısı Atatürk mahallesi kısmında yaşıyor olsaydınız size sorunun kaynağını söyeyecektim.

Bayraklı tünellerinde biraz önce yapılan hastahanenin beslemesi evka-4 ve Atatürk mahallesi bölgesindeki trafolardan alındı hastahane yavaş yavaş çalışmaya başladıkça voltaj düşmeye başlıyor ve nötr şişiyor malesef.
Bizim burada son zamanlarda ups sürekli hata veriyor anlamadım. Dün söküp inciraltına götürdüm orada yapmıyor
Geçen 6 7 saat elektrik çalışması oldu ondan sonra başladı bu mevzu

Bizim burada son zamanlarda ups sürekli hata veriyor anlamadım. Dün söküp inciraltına götürdüm orada yapmıyor
en fazla 190'a düştüğünü gördüm şuana kadar evka-4'de oturuyorum.
fakat hastahane tam kapasite çalışırken ne olur bilmiyorum.

Şebeke volajında tolerans maksimum %10. Yani 230 V en fazla 207 V a inebilir. Sizin semtte elektrik idaresi bütün rekorları alt üst etmiş :)

Şebeke volajında tolerans maksimum %10. Yani 230 V en fazla 207 V a inebilir. Sizin semtte elektrik idaresi bütün rekorları alt üst etmiş :)
genelde hiç olmuyor geldiğinde de 220V nadiren görüyoruz genelde 200 civarında geziyordu ben bu binanın nötr gevşek falan diye söyleniyordum.

Teiaş'da çalışan akrabayı ziyarete gittim laf lafı açtı sordum bizim orada böyle böyle voltaj çok düşüyor diye.
İyi açıp bakalım dedi bir cloud oluşturulmuş türkiyenin her bölgesindeki elektrik projeleri o cloud'a yükleniyor vs.
bizim evin belsnediği trafonun yükü %91 olarak girilmiş bunun %22'sini hastahenyi beslemek için sonradan yüklemişler.

aşırı yüklenmeden gerilim düşüyor trafo büyümesi gerek ama belki torunlarım görür trafonun büyütüldüğünü.

UPS'in modeli nedir? Calisma araligi olarak belirtilen voltaj nedir?

Forum istatistikleri

Konular
7,166
Üyeler
2,897
Son üye
ehira

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back