HP Mini PC power ledi hakkinda

Mikro Step

Kıdemli Üye
1732040135027.png

Fotoda kirmizi daire icine aldigim beyaz ledin isigi kapak kaptildiginda on pameldeki dugme uzerine isik tasiyici bir plastik aparatla iletiliyor. Cogu zaman bu isik belli belirsiz. Bu ledi degistirip bol isikli bir led ile degistirmek istiyorum.

Fakat bu led ayni zamanda kirmizi isik da veriyor. Tahminimce ariza durumunda kirmizi isik veriyor. Avometre ile PC calisirken led voltajini olcmek isterken yanlislikla uclarina dokunuyorum ve kirmizi isik veriyor.

Ledi degistirmeden once sormak istedigim konu bu makineye sahip olanlar yardimci olabilir asagidaki yakin fotoda kirmizi okla gosterdigim bolgede bende olmayan fakat sizde olan plastik bir baska isik yonlendirici/tasiyici aparat var mi?

1732040462823.png

Son düzenleme:
Ledi soktum daha dogrusu adam gibi sokemedim parcalayarak soktum.

Asagidaki gibi bir pin yapisi var. Arkadaki pine ustundeki butondan dolayi havyayla erisilemiyor.

1732042356755.png

Ben tek renkli smd led takacagim ancak ledi pad uzerine koyup lehimlemem cok zor. Ince tellerle ledi havada duracak sekilde lehimleyip konumunu tam power dugmesinin isikli kismina denk konuma getirecegim.

Ya bu makinede ledin konumuyla alakali bir tasarim hatasi var ya da isigi yonelten plastik bir aparat benim PC de dusmus.

Forum istatistikleri

Konular
6,935
Üyeler
2,813
Son üye
keremtk

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back