HTML sayfayı resim olarak kaydetmek

taydin

Timur Aydın
Staff member
Ben çok eskiden hatırlıyorum, tarayıcılarda "farklı kaydet" menüsü ile bir html sayfasını resim olarak kaydedebiliyorduk. Ama şimdi yeni tarayıcılarda bu özellik kalkmış. Şimdi sadece "ekran görüntüsü al" var. Eğer ekrana sığmayan bir HTML sayfasının tamamını görüntü olarak kaydetmek istiyorsan, bunu ancak windows altında çalışan bazı programlar sağlıyor, linux'ta çalışan bir program yok.

Ben de bir süredir web otomasyon kütüphanesi olan playwright ile uğraşmıştım. Asıl amacım python öğrenmekti, playwright ile web arayüzü test edebilmek de işin motivasyonu idi. Şimdi playwright kütüphanesinin özelliklerini inceledim ve ekrana sığmayacak kadar büyük html sayfasının tamamını görüntü olarak kaydedebilme özelliği var. Şöyle basit bir python programı yazdım, YZ ya da biraz adam ettirdim, şu anda doğru bir şekilde çalışıyor.

Python:
from playwright.sync_api import sync_playwright

URL = "https://iclogos.szm.sk/"

with sync_playwright() as p:
    browser = p.firefox.launch()
    page = browser.new_page()
    page.goto(URL, wait_until="networkidle")
    page.screenshot(path="iclogos.png", full_page=True)
    browser.close()

Entegre logolarını içeren şu sayfayı tek bir png dosyasına dönüştürdü.

1765127715297.png

Çoğu tarayıcıda var.
Opera tarayıcı en kullanışlı olanı .
İşaretleme ve çizim yapılabiliyor.

Cep telefonu online .

mekatronik_org__forum_threads_html-sayfayi-resim-olarak-kaydetmek_9081_.jpg

Ama gene de bir program dahilinde bunu yapmanın çok avantajı var. Belli zamanlarda otomatik olarak sayfa yedekleme, bir sayfadan bilgi ayrıştırma gibi.

Ctrl+S ile html olarak kaydedebilirsin. Bütün resimler dahil.

Forum istatistikleri

Konular
8,633
Üyeler
3,434
Son üye
cevher

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back