Ben çok eskiden hatırlıyorum, tarayıcılarda "farklı kaydet" menüsü ile bir html sayfasını resim olarak kaydedebiliyorduk. Ama şimdi yeni tarayıcılarda bu özellik kalkmış. Şimdi sadece "ekran görüntüsü al" var. Eğer ekrana sığmayan bir HTML sayfasının tamamını görüntü olarak kaydetmek istiyorsan, bunu ancak windows altında çalışan bazı programlar sağlıyor, linux'ta çalışan bir program yok.
Ben de bir süredir web otomasyon kütüphanesi olan playwright ile uğraşmıştım. Asıl amacım python öğrenmekti, playwright ile web arayüzü test edebilmek de işin motivasyonu idi. Şimdi playwright kütüphanesinin özelliklerini inceledim ve ekrana sığmayacak kadar büyük html sayfasının tamamını görüntü olarak kaydedebilme özelliği var. Şöyle basit bir python programı yazdım, YZ ya da biraz adam ettirdim, şu anda doğru bir şekilde çalışıyor.
Entegre logolarını içeren şu sayfayı tek bir png dosyasına dönüştürdü.
Ben de bir süredir web otomasyon kütüphanesi olan playwright ile uğraşmıştım. Asıl amacım python öğrenmekti, playwright ile web arayüzü test edebilmek de işin motivasyonu idi. Şimdi playwright kütüphanesinin özelliklerini inceledim ve ekrana sığmayacak kadar büyük html sayfasının tamamını görüntü olarak kaydedebilme özelliği var. Şöyle basit bir python programı yazdım, YZ ya da biraz adam ettirdim, şu anda doğru bir şekilde çalışıyor.
Python:
from playwright.sync_api import sync_playwright
URL = "https://iclogos.szm.sk/"
with sync_playwright() as p:
browser = p.firefox.launch()
page = browser.new_page()
page.goto(URL, wait_until="networkidle")
page.screenshot(path="iclogos.png", full_page=True)
browser.close()
Entegre logolarını içeren şu sayfayı tek bir png dosyasına dönüştürdü.