Hurda lazer yazıcı parçaları nerede bulunur

Anchbred

Üye
Bir lazer kazıyıcı projem var, bu lazer yazıcıların içindeki projektörlerden İstanbul içinde hurda olarak nerede bulabilirim bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Henüz hurdalarını bulamayacaksın diye düşünüyorum.

Ben bir zamanlar bit pazarından lazer ışık gösterisi için kullanılan küçük cihaz denk getirmiştim. O zamanlar galvo lazerle ilgili bir düşüncem yoktu. Dolayısıyla cihazı içindeki ufak step motorlar için parçaladım ve kalanını çöpe attım.

Ayna vb bütün düzeneği hazırdı. Hangi aralıkta bir lazer kullanacaksın bilmiyorum ama belki öyle bir düzeneği kendi projen için uyarlayabilirsin.

Lazer kaziyici icin gerekli lazerlerin hurdaya dusmesi icin cok erken. En iyisi aliexpress den yada ic piyasadan temin etmek.

Lazeri kullanmayacağım, ihtiyacım olan içindeki polygon ayna
Aynalar aliexpressde (yada alibabada emin değilim ) motor ile birlikte satılıyor diye hatırlıyorum zamanında bakmiştim

Hursasını düşürmek çok düşük ihtimal gibi gözüküyor bildigim kadarı ile bu cihazlar 100k felan bozulsa da kolay kolay hurdaya gitmez gibi

Aynalar aliexpressde (yada alibabada emin değilim ) motor ile birlikte satılıyor diye hatırlıyorum zamanında bakmiştim

Hursasını düşürmek çok düşük ihtimal gibi gözüküyor bildigim kadarı ile bu cihazlar 100k felan bozulsa da kolay kolay hurdaya gitmez gibi
100k olmaz ki, sıradan lazer yazıcı içindeki ayna, ben bunları ayrı olarak söküp satan hurdacı gibi bildiğiniz yerler var mı demek istedim

100k olmaz ki, sıradan lazer yazıcı içindeki ayna, ben bunları ayrı olarak söküp satan hurdacı gibi bildiğiniz yerler var mı demek istedim
Galvo ayna kazıyıcı felan denince ben de direkt lazer markalama olarak düşündüm normal ev tipi bir lazer printerdan mı bahsediyorsunuz

Lazer elimde var, burada amaç lazer yazıcının içindeki poligon aynayı kullanarak tarama yapmak

Açık kaynaklı flatcam yazılımı lazer pcb kazıma konusunda baya gelişmiş özellikler sunuyor onu mu kullanacaksınız? Evde lazer ile PCB üretmek için ben de bir makine üzerinde çalışıyorum

Son düzenleme:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,955
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back