Hurdalıktan atölyeye, günün ganimetleri!

Bu arada yeri gelmişken bunu da paylaşayım, lehim sökmek için şunlardan da sipariş etmiştim. İlk defa kulanıyorum. Dolayısıyla diğer markalarla karşılaştıramam ama bunlar harika iş görüyor. Bunca zaman neden kullanmamışım hayret...

8066 eklentisine bak

Bu tür lehim çekme tellerinde bir son kullanma tariki oluyor mu?Türkiyede gerçekten çok pahalı çinden birkaç tane almak istiyorum.
 
Son kullanma tarihleri var mı bilmiyorum üzerinde de yazmıyor.

Fikir yürütecek olursak, temelde flex kaplı bakır örgü yani son kullanma tarihi olmaması lazım.

İmkan ve niyet varsa benim yaptığım gibi tek almak yerine bir siparişin yanında (kargo ücretsi oluyor) 5'li almak en ekonomik çözüm olur. Tanesine 10 TL vermiş oldum. Bu arada fiyatlar aldatmasın, bunların ucuza 1-2 mm kalınlığında filan olanlar da oluyor dikkat etmek lazım.
 
Evet bu lehim emme telleri tamamen flux ile kaplı olduğu için bayatlamaması lazım. Ama tabi iş Çin mallarına gelince emin olamıyorsun. 0.00001 cent fiyatı ucuzlatmak için sadece 1 mikrometre kalınlıkta flux kaplaması yapmış olabilirler ve bir süre sonra korozyon oluşabilir :D
 
Çok önceden hurdacıdan denk geldiğim Yihua 947 kalem havya vardı. Buna herhangi bir para ödemedim. Zaten ucundaki metal eksik ve kablosu yoktu. Kablo takıp test ettim çalışıyordu. Denk geldiğimde eksiklerini tamamlarım diye kenara kaldırmıştım.

En son Banggood'dan sipariş verdiğimde pakete aşağıdaki uçları da eklettim. Aslında uçlar bir süredir kullandığım Sunline 852D+ üflemeli havya setim için gerekliydi. Alırken havyanın ön metalinin yenisini içereni sipariş ettim.

Montajını yaptım şimdi yedekte bir tane daha havyam oldu. Böylelikle bu, atölyeme JBC, Ersa gibi markaların da bulunduğu yaklaşık 10. havyamı eklemiş oldum. Sürekli kullandığım havyama uç alma zaruretimi de göz önüne alırsak; Bedava sirke baldan tatlıdır derler! :D

Bu arada uçların kalitesi de oldukça memnun edici. Tipi çok dandik duruyor ama uç ebatlarından mıdır nedir, üzerindeki orijinal uçtan daha iyi iş çıkartıyor. Uca ihtiyacı olan gönül rahatlığı ile alabilir.

8065 eklentisine bak

Bu uçlardan almayın. 2-3 kere (300-350 dereceyi geçmeden) kullandım aşağıdaki hale geldi. Kaplama soyuldu, ucunda göçük oluştu.

IMG_20210218_072026.jpg
IMG_20210218_071851.jpg
 
Bugün gene bir ziyarette bulundum. Arçelik kurutma makinesinin Karel üretimi MARK17R model kart denk geldi. Üzerinde simetrik 12V harika bir minik trafo, omron role ve ATMEGA16L BAU mikroişlemci var. Bu kartın çıkması için 100 ile 300 TL arasında fiyat isteniyormuş. Neyse ben parçaları söküp malzemelerim arasına katacağım.

IMG_20210219_165122.jpg

IMG_20210219_144752.jpg

IMG_20210219_144806.jpg


Promosyon için üretilmiş 5 adet proje defterine denk geldim. Üzerindeki kareli desen çok hoşuma gitti. Hepsini getirdim.

IMG_20210219_145435.jpg


Be bir de şöyle bir şeye denk geldim. Ben bunu ilk etapta ucu kırılmış yüksek gerilim probu sandım. İçini açıp baktığımda basitçe bir çiviye tutturulmuş bir kablo ile kaşılaştım. Acaba bunu yüksek gerilim probu yapabilir miyim?

IMG_20210219_144734.jpg

IMG_20210219_144826.jpg

IMG_20210219_145042.jpg
 
Her kuş kartal değildir :). Plastigin türü et kalınlığı vb. yalitkanligi etkiler HV prop yapmak adına etkendir.
 
Bu ısıya dayanacak bir şeye de benzemiyor. Bir yere saplayip direnç filan ölçülmüş olabilir diye düşünüyorum.
 
Şimdi uyandım, bunu aldığım alanda olta malzemeleri vardı... Yapısına bakarsan solucan çok olası. :D
 
Plastigin türü et kalınlığı vb. yalitkanligi etkiler HV prop yapmak adına etkendir.
Et kalınlığı sivri olan uç kısmında 5 mm'ye kadar düşerken tutma yerinde 10 mm. Plastik türü üzerinde yazmıyor, sanki pleksi gibi parlak renkli ve kırılgan.
 
Aslında HV probe için 3D yazıcıdan ABS basılabilir. 10 senede 5 kere kullanacağım bir şey olmadığından şimdilik bit pazarına ya da hurdacılara bel bağladım.

Bundan bir cacık olacak gibi durmuyor şimdilik hurdacıya geri gidecek...
 
Benim yaşadığım ilde de pek bit pazarı tarzı yer yok o yüzden çoğu ürünü bende internette getittirmek zorunda kalıyorum en basiti burda bir pasaj var içi paso elektronikci hepsinin kapısı da teknoloji çöplüğü gibi bir ürün istesen parasıyla vermiyor yobaz odun herifler...
youtubede elektrik-elektronik dersleri diye bir kanal var genç bir arkadaş çok güzel bit pazarından ürünler alıp tamir ediyor kullanıyor çok hoşuma gidiyor o tarz şeyler istiyorum ama yokk.. :( :(
bizde mecbur sağdan soldan dileniyoz evde eski elektronik eşya varsa diye ....
 
Bit pazarları pek öyle gösterildiği gibi değil. Ben salgından dolayı 1 yıldır gitmiyorum. En son 5-6 ziyaretimde hiç bir şey almadan geri döndüm. Çünkü matkap filan bir yere kadar. Hep benzer ürünler var. Emin ol 2 ay gittikten sonra artık bir şey bulamıyorsun. Youtube videosu farklı bir olay. Adamın içerik üretmesi gerekiyor...
 

Forum istatistikleri

Konular
5,824
Mesajlar
99,379
Üyeler
2,476
Son üye
mrmandos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top