Hurdalıktan atölyeye, günün ganimetleri!

@Atak telefonum var sende, bit pazarı gezmek istersen birlikte gidebiliriz. Sonradan katıldığı ortama zehir saçanlar sebebiyle artık forumda çok takılmadığımdan yazmıyorum ama vakit buldukça gitmeye çalışıyorum.

Hiçbir şey olmasa spor oluyor. Bazen de böyle nadide parçalar düşüyor. :saril:

Genellikle Cuma ve Pazar sabahları saat 6 civarında gidiyorum. :cheeky1:

Üzerinde Hyundai logosu var. Marka HMC olarak geçiyor. Sanırım Hyundai fason olarak ürettiriyor.
Benim için kaset mekaniği önemli. Kalan kısmı lazım olan bir üyeye gönderebilirim. Liseden kalma (25 yıldır) mcu kontrollü bir kaset mekaniği yapma projem var. Birkaç prototip yaptım ama çok verimli olmadı.
Mcu kodlama geliştirme için güzel bir proje.

Yol kenarında kafası(beyni) olmayan bir teyp bulmuştum. PCB'si çok kaliteliydi. Çıkış entegre soğutucusu bakırdı. Üzerindeki kodları internete yazınca Philips üretimi bir cihaz olduğunu görmüştüm.

Tuner üzerindeki kodlardan şemasına ulaşabilirseniz bir radyo projesi de yapabilirsiniz.

@Atak telefonum var sende, bit pazarı gezmek istersen birlikte gidebiliriz. Sonradan katıldığı ortama zehir saçanlar sebebiyle artık forumda çok takılmadığımdan yazmıyorum ama vakit buldukça gitmeye çalışıyorum.

Hiçbir şey olmasa spor oluyor. Bazen de böyle nadide parçalar düşüyor. :saril:
Olur abi neden olmasın ben de isterim. Havaların az daha ısındığı bir ara gidersek daha iyi olabilir sadece.
Haberleşiriz yine.

Üzerinde Hyundai logosu var. Marka HMC olarak geçiyor. Sanırım Hyundai fason olarak ürettiriyor.
Benim için kaset mekaniği önemli. Kalan kısmı lazım olan bir üyeye gönderebilirim. Liseden kalma (25 yıldır) mcu kontrollü bir kaset mekaniği yapma projem var. Birkaç prototip yaptım ama çok verimli olmadı.
Mcu kodlama geliştirme için güzel bir proje.
HMC, Hyundai Motor Company'nin kısaltmasıdır büyük ihtimal. Kurumun adı öyle.

Kadıköy > Hasanpaşa
ben bir iki defa o pazarı gezdim ama teknik olarak eski bit pazarlarına kıyasla çok zayıf buldum. sanki biraz daha antika, konsol oyun, pikap-plak vs. özelleşmiş tezgahlar var. eski salı pazarının orada neler neler gelirdi server kartları, hurda cihazlar vs. şimdi sanırım bu tip ürünler dönüşüme gittiği için eskicilerin eline pek ulaşmıyor.

ben bir iki defa o pazarı gezdim ama teknik olarak eski bit pazarlarına kıyasla çok zayıf buldum. sanki biraz daha antika, konsol oyun, pikap-plak vs. özelleşmiş tezgahlar var. eski salı pazarının orada neler neler gelirdi server kartları, hurda cihazlar vs. şimdi sanırım bu tip ürünler dönüşüme gittiği için eskicilerin eline pek ulaşmıyor.
25 yıl önce Topkapı, Eminönü, Fatih (İstanbul Üniverrsitesinin önü) vb bit pazarına giderdim. İstanbuldaki pazarlar o zamandan bugüne kadar epey zayıfladı. Hatta son 3-4 yılda bahsetiğin gibi çok daha vasat bir hal aldı. Fakat hala hurdacıları gezmek işe yarayabiliyor.

İstanbul'da Cuma günü bit pazarı nerede veya hangi semtte kuruluyor ?
Benim bildiğim İstanbul Anadolu yakasında Cuma günü Kadıköy Hasanpaşa (salıpazarı), Pazar günü ise Tuzla ve Ataşaehir bit pazarları aktif.

Anadolu yakasında ise Feriköy ve Dolapdere bit pazarları var Dolapdere Pazar günü diye hatırlıyorum ama anadolu yakasındakinin günlerinden emin değilim. Feriköy zaten pek bit pazarı gibi değil, antika pazarı diye de geçer. Uzun zamandır anadolu yakasında bir pazara gitmiyorum.

Hasanpaşa salı pazarı alanında pazar günüde tezgahlar açılıyor..
Antika pazarı diye geçer..
Cuma günü açılana sabah erken saate gidilmesi tavsiye ediliyor.. ama ben erken hiç gitmedim.. bit pazarlarının eski havası kalmadı..

Benim bildiğim İstanbul Anadolu yakasında Cuma günü Kadıköy Hasanpaşa (salıpazarı), Pazar günü ise Tuzla ve Ataşaehir bit pazarları aktif.

Anadolu yakasında ise Feriköy ve Dolapdere bit pazarları var Dolapdere Pazar günü diye hatırlıyorum ama anadolu yakasındakinin günlerinden emin değilim. Feriköy zaten pek bit pazarı gibi değil, antika pazarı diye de geçer. Uzun zamandır anadolu yakasında bir pazara gitmiyorum.
Detaylı açıklama için teşekkürler.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,347
Üyeler
2,977
Son üye
ykurt52

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back