HV prob için askı

taydin

Timur Aydın
Staff member
40 kV prob için bir duvar askısı

1741366592010.png

Alibre Design

Hocam Fusion 360'tan uzaklaşmaya çalışıyorum. Freecad 1.0 denedim. Çok zor ilerledim. Rastgele tasarım yapmaya uygun değil gibi geldi bana. F360 dağınıklığı kaldırıyor :) ama her yıl hobi kullanımına kısıtlar geliyor. Alibre tercih etmenin nedeni nedir? Öğrenmek için çok vakit harcamayacağım bir programa yönelmeye çalışıyorum.

15 yıldan daha uzun bir zaman önce Alibre Design Expert lisansı almıştım. Firmanın çok aktif bir forum sitesi var ve yöneticiler de çok aktif üyeler forumda. Problemler ve öneriler dinleniyor ve ürüne yansıtılıyor. Yıllık 400 dolar gibi bir bakım ücreti ödüyorum. Bunu ödemeyi bırakırsam da çalışmaya devam edecek, abonelik sistemi olmaması da bir avantaj.

Bende Alibre Design Expert var. 15 yıl önce 1900 dolara almıştım. Şimdi 2000 dolar olmuş. Sheet metal özelliği var. Belki lazım olur diye almıştım, şimdiye kadar hiç lazım olmadı :) Ama bir caka alma planım var, o zaman belki kullanırım bu özelliği.

1741388217042.png

Bende Alibre Design Expert var. 15 yıl önce 1900 dolara almıştım. Şimdi 2000 dolar olmuş. Sheet metal özelliği var. Belki lazım olur diye almıştım, şimdiye kadar hiç lazım olmadı :) Ama bir caka alma planım var, o zaman belki kullanırım bu özelliği.

fusion360 kişisel kullanım için ücretsiz olmuş. solidworks maker alacaktım ama olumsuz videoları gördükten sonra vazgeçtim.

Solidworks Maker öğrenciler için avantajlı aslında. Eğer okulun bir akademik lisansı yoksa, öğrenciye çok uygun fiyata endüstri standardı bir yazılımı öğrenmeyi sağlıyor. Ama adındaki "Maker" için bence de uygun değil. Fusion 360 da öyle. Abonelik sistemi olması çok büyük bir dezavantaj. Şu anda ücretsiz olsa da, ABONELİK ücretsiz, yani gene abonelik var ve her yıl yenilenmesi gerekiyor. Adamlar bir karar verip bu ücretsiz yenilemeyi kaldırırlarsa, bu programlar için yaptığın bütün öğrenme yatırımı heba olmuş demektir.

Forum istatistikleri

Konular
7,439
Üyeler
3,024
Son üye
fatih taşıyan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Back