HW-260 ATtiny Programlayıcı Nasıl Çalışıyor?

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Nette sık sık görüyorum, bir tane alayım dedim ama incelediğim de üzerinde herhangi bir entegre göremedim.
Herhalde USB den sadece güç alıp arkadaki ISP pinlerinden programlanıyor. Yani yine ikinci bir elemana ihtiyaç var.
Ama o zaman çok saçma oluyor. Neden böyle bir şey satılıyor ki? Koy breadboarda, at 4-5 jumper iş tamam.
Anlam veremedim bir türlü.
hv260.jpeg

ATtiny85-USB-Mini-Development-Board.png

Usb desteği var demekki...
Bana var gibi görünmedi. Yani enazından üzerinde bir ch340 entegresi filan olmalı. Şemasında da görünmüyor. Yani USB desteği dediğin voltajdan ibaret görünüşe göre. Bu hali ile çok gereksiz buluyorum kartı.

Gökhan hocam videoda nasıl programlanacağını anlatıyor.

Bu benim gösterdiğimden farklı ama bunda da ch340 tarzı bir entegre göremediğim için benim dediğimle aynı kapıya çıkıyor.
Mantığını kafamda oturtamadım sadece. Nano, Uno üzerindeki çipler bu attiny85 lerden daha gelişmiş olmasına rağmen bilgisayarın görmesi için CH340, FT232, 16U2 gibi çiplere ihtiyaç duyarken nasıl oluyor da bu kart hiç bir çip kullanmadan USB üzerinden programlanabiliyor onu bir türlü anlamadım.

Nette sık sık görüyorum, bir tane alayım dedim ama incelediğim de üzerinde herhangi bir entegre göremedim.
Herhalde USB den sadece güç alıp arkadaki ISP pinlerinden programlanıyor. Yani yine ikinci bir elemana ihtiyaç var.
Ama o zaman çok saçma oluyor. Neden böyle bir şey satılıyor ki? Koy breadboarda, at 4-5 jumper iş tamam.
Anlam veremedim bir türlü.
15561 eklentisine bak

15562 eklentisine bak
Boşverin bunları,
ZIF soketli, ATmel programlayıcı yapın veya hazır alın.
Programlayıcı yapmak isterseniz devre şema buraya eklerim.

Boşverin bunları,
ZIF soketli, ATmel programlayıcı yapın veya hazır alın.
Programlayıcı yapmak isterseniz devre şema buraya eklerim.
Sen şemayı ekle abi. Elbet bir gün benim boş bir anıma gelir yaparım.

Arşivden aramaya gerek kalmadı.
Burada devre ve şema var.
https://320volt.com/atmel-atmega8-zif-soket-usbasp-programlayici/
Yıllar önce yapmıştım. Devre çalışıyor.

Sürücü ve Yazılım (Driver, Firmware) 'i de buradan kullanırsınız.
https://www.fischl.de/usbasp/

Takıldığınız yer olursa yardımcı olurum.
Kolay gelsin...

Not: Bu tür programlayıcılar (pic-Atmel) devre de kullandığınız işlemciye firmware yazılması gerekir.
Devreyi hazırlayınca, (firmware yazılmış işlemci) bunu halletmeniz gerekecek.
Halledemezseniz, o konuda da yardımcı olurum.

Şema

usbasp_circuit.png

Mikro işlemcileri, programlayıcı yazılım olarak PROGISP 1.7.2 'yi kullanabilirsiniz. Kolay ve Pratik.
Progisp 1.7.2

dWrJa.png

Son düzenleme:
Gökhan şöyle bir bilgi var..

"V-USB, USB1.1 protokolüne bağlanmak için bir yazılım hilesidir. DigiSpark ve Trinket muhtemelen en iyi 2 ticari üründür. Ancak hile, Atmega328P'de de çalışıyor.

USB arabirimindeki en kritik bileşen 2x 3.6V zener diyotlardır."

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,957
Üyeler
2,825
Son üye
karahanli7

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back