Sercan
--
Ama ne yapsam fayda etmedi en son ekranı söktüm tahminimce ekran flexini yerine oturturken incittim.
Doktor "incinmişsin" demiş ama gene de denemek lazım.
Ama ne yapsam fayda etmedi en son ekranı söktüm tahminimce ekran flexini yerine oturturken incittim.
Yok abi Flexin belli bir bölgesi sıkıntılıydı elle sağa sola atınca da düzelmiyordu.Ekranın flexi zarar görmediyse yerine baskı ile tutturursan çalışması lazım. Normalde yerine yapışık o, tekrar nasıl yapıştırılır ben de bilmiyorum, ama ekrani flex arada iken PCB'ye bir şekilde baskı yaparak sıkarsan çalışması lazım.
Saf bakırdan yapılması gereken havya ucu temizleme telini çelik yapıp üzerini boyamışlar hidrojen proskit rengini açınca fark edenler gördüm normal selobandı da sarıya boyayıp kapton diye satmaya çalışan firma olabilirBu "incinmiş" komponent test cihazını tamir ederken, kullandığım kapton bant beni çok şaşırttı. Herhalde çakma bir ürün bu, ısıyı gördüğü gibi yukarıdaki gibi büzüştü. Bu normal mi (çok saçma) yoksa adi herifler bana çakma ürün mü göndermişler?
Muhtemelen boyalı yada eser miktarda etken madde içeriyor. AliExpress'ten almıştım, güvenilir satıcılardan almak gerekiyor.Saf bakırdan yapılması gereken havya ucu temizleme telini çelik yapıp üzerini boyamışlar hidrojen proskit rengini açınca fark edenler gördüm normal selobandı da sarıya boyayıp kapton diye satmaya çalışan firma olabilir
İşin problemli kısmı gerçek olduğunu nasıl anlıyacağız satın alırken?
USBASP için "zadig" diye bir programla sürücü kurarak kullanıyorum. Win10 ne hikmetse arada bir kafasına göre sürücüyü değiştiriyor ve bu işlemi tekrar yapmam gerekebiliyor. redistributable olduğundan zipleyip kullandığım versiyonu buraya ekliyorum.Firmware yüklemek için daha önce aldığım içerisinde ATmega88 bulunan USP ISP'yi kullanmak istedim.
24912 eklentisine bak
Bunun çıkışı 10 pin ISP çıkışı olduğu için önce bunu 6 pin ISP'ye çevirecek kabloyu yaptım. Dupont pinler ile şerit kablo kullandım.
24913 eklentisine bak
Tabi işler bu kadar kolay ilerlemiyor. Elimdeki USB ISP çakmanın çakması bir ürün olduğu için cihazın Ventor ID'leri filan tutmuyor ve AVRDUDE filan erişemiyor. Zaten USB ile bağladığımda USBHUB olarak görüyor. Birçok anlatımda ISP'nin bilgisayar tarafında görünen adı USBasp diye geçiyor.
Firmware yükleme işine mecburen şimdilik ara verdim. ISP sorunu için iyi bir tavsiyeniz var mı?
Yaptığım araştırmalara göre hiçbir programlayıcının desteklemediği bir programlayıcı almışım. Kullandığı IPS programlayıcı aşağıdaki imzayı taşıyor.
USB\VID_03EB&PID_C8B4
Bunun USBasp firmware ile programlanması gerekiyor.
SMPS tamir ederken ESR metreyi bozdum. ESR metreyi tamir ederken, daha önce satın aldığım ISP programlayıcının hiçbir programlayıcı yazılım tarafından desteklenmediğini keşvettim. Şimdi ISP programlayıcının firmwarini değiştirmek için başka bir programlayıcı donanıma ihtiyacım var. Umarım bozma sarmalından bir noktada çıkarım...
Az önce 1.8.19a döndüm 2.1.1 kod yüklemiyor diye arduino da bu hataları biliyor gibi 1.8.19 dan legacy IDE olarak bahsediyorİki sene önce denemiştim Arduino IDE 2 yi. Bir sürü bug vardı, kaldırım 1.8.19 sürümüne dönmüştüm. Demekki bu kadar sene içinde arpa boyu ilerlememişler.
Geçenlerde çinden aldığım atmegalarda benzer sorunlar oldu. Smd kıkıf Atmega 48 ve 168 almıştım 5er tane falan. Birkaç tane de geliştirme kartım var kendi bastığım pcbler. Lehimledikten sonra bir türlü programlayamamıştım. Avrdudess ile fusebit'leri kristale göre ayarladıktan sonra çipler çalışmaz oluyorlardı. Baud rate düşsemde yükseltsemde olmuyordu.Yeni taktığım işlemci bozuk olabilir.