İnsan vücududaki statik elektriği nasıl ölçeriz.

hakan252525

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar bilgi için yazıyorum.İnsan vücudundaki elektrik nasıl ölçülür.Cihazı var mıdır ve insan vucudundakı elektrik topraga bastığımızda hemen azalır mı. Yoksa uzun süre toprağa basmak mı gerek. tesekkurler..

Bir elektronik laboratuvarında ESD koruma amaçlı ölçüm yapmak istiyorsan, ESD test cihazlarına bakabilirsin.

Statik elektrik yüklü olan kişi, toprak ile iyi teması varsa, üzerindeki statik elektrik çok kısa zamanda boşalır. Yani elini dokunup (ve çarpılıp :) ) elini çekmesi yeterli. Ama toprak ile kötü temas varsa, statik elektriğin ne kadar sürede boşalacağı, veya gerçekten boşalacağı, belli olmaz.

Merhaba arkadaşlar bilgi için yazıyorum.İnsan vücudundaki elektrik nasıl ölçülür.Cihazı var mıdır ve insan vucudundakı elektrik topraga bastığımızda hemen azalır mı. Yoksa uzun süre toprağa basmak mı gerek. tesekkurler..
Elektroskopla ölçülür.

Bununla ilgili konu açmıştım

Bununla ilgili konu açmıştım

Zamanın önünde gidiyorsun yani Timur hocam. Ya da biz geriden geliyoruz.

Sanki o zamanlar yeni çıkmaya başladıydı bunlar da ondan :) O zamanlar Çin'den alınan ürünlerde büyük sahtekarlık kol geziyordu. iPhone ısmarlıyorsun, tuğla geliyor. iPhone ismarlıyorsun ıPhon geliyor. Hiçbir etik limitasyonları yoktu bunların. Birşeyin üçkağıdı mümkün ile mutlaka yapıyorlardı ...

Vucutta biriken statik elektrik cok kisa surede bosalir. Cunku;

Vucudumuz topraga gore bir kapasite levhasi olusturur. Bu kapasitorun degeri cok kucuktur.

C cok kucuk oldugu icin vucutta birikecek en kucuk Q yuku bile V=Q/C geregi cok yuksek gerilim anlamina gelir.

Ote yandan C cok cok kucuk oldugundan buyuk R degerlerinde bile cok voltaj cok hizli sonumlenir.

Mesela vucudunuzda biriken yuk vucut kapasitemizde (tahminen 10p) 10kV voltaja neden olsun. Bu yuku 1 Megaohm ile toprakladiginizda

Yaklasik 100 mikro saniye icinde 1volta iner.

Toprak uzerinde uzun uzun yurumeye gerek yok yani.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
7,439
Üyeler
3,024
Son üye
fatih taşıyan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Back