Internet servis saglayici aradi ve uyardi

Mikro Step

Kıdemli Üye
Bulundugumuz binanin bulundugu sehirden uzakltaki bir kasabada bir yerleskemiz var. Yerleskede kimse yok. Mekani kameralarla merkez binamizdan gozetliyoruz.

Kameralar IP kamera. Yerleskeye bir kez gittim ancak kameralar cok yuksekte oldugu icin kablolarini inceleme sansim olmadi. (Zaman zaman goruntude kesintiler yasiyoruz)

Switch vs de varmis ancak kilitli ortamda oldugu icin ona da bakma sansim olmadi.

Bugun Internet servis saglayici telefonla arayarak IP numaraniz uzerinden uygun olmayan islemler yapildigini tespit ettik dediler. Detay vermediler. Kontrollerinizi yapin virus de olabilir vs denip telefonu kapatmislar.

Merkezde kamera goruntuleri bir bilgisayar ile izleniyor. Goruntuleri izleyecek personel o bilgisayari ayni zamanda internet gezintilerinde de kullaniyor diye biliyorum.

Bilgisayar kagni gibi yavas calisiyor ve tum donanimin monitor icine tikistirilmis bilgisayarlardan. Virus taramasi yapacak yazilimi bile yok.

Bana ne kontrolleri yapmami onerirsiniz?

ip kamera sistemlerine trojan bulaşıp zombileştirilmesi çok yaygın. çünkü içlerindeki işletim sistemi kolay hackleniyor. zombileşince ne oluyor ya ddos attack için kullanılır ya da üzerinden veri aktarılır.

en temizi sisteme mikrotikin kural bazlı ufak firewallarından bir tane eklemek. burada kamera paketlerinin gidip geleceği ip adresleri hatta mac adresleri girilerek o kameralara fiziksel olarak veri paketlerinin sadece belli bazı bilgisayarlardan girip çıkması sağlanır. mikrotikin bu firewall cihazları oldukça ucuzdur (100-200 euro)

Abi öncelikle gerçekten servis sağlayıcısından aradıklarına emin olun. Geçen gün beni 444'lü esas numaradan aradılar, ağır şiveli bir kadın bana internetimin bittiğini anlatmaya çalışıyor dedim daha 3 ay var. Yok işte daha uyguna yaparız böyle falan dedi. İşkillendim kapattım. Kapattıktan 2-3 saat sonra geri aradım numarayı bana dediler ki sizi arama kayıtlarımızda görmüyoruz.

İnternet servis sağlayıcı müşterilerin nereye bağlanıp ne yaptığınımı takip ediyormuş..ilginç.
Hangi ülke orası..?

İnternet servis sağlayıcı müşterilerin nereye bağlanıp ne yaptığınımı takip ediyormuş..ilginç.
Hangi ülke orası..?
Takip etmiyorlar, belli algoritmalari var, mesela x thresholdunu gectiginde veya supheli paket yollandiginda ISPnin paneline şak diye düşüyorsun

Hangi sağlayıcı hangi numaradan aradı? Usom (ulusal siber olaylara müdahale merkezi) sıklıkla iss'lere ulaşıp virüs, zombileşme veya güvensiz paralo gibi sorun yaşayan aboneleri iletir ve bilgi verilmesini ister. Arayan gerçekten iss olabilir. Arayan numaranın iss'in kendi numarası mı teyit edebilirsiniz ama abonelik merkezleri, satış ofisleri veya 3. şahışlarda benzer numaralar ile arama yapıyor resmi siteden teyit en güvenlisi.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,117
Üyeler
3,237
Son üye
YsnCnc

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back