fide
Meraklı ve "nasıl" sorusunu seven biri
BIMCELL kullanarak kod geliştirmeye çalışıyorum. Faturasız paket kullanarak sadece kodlarla uğraştığım zaman kontör yükleyerek güya ekonomi yapmaya çalıştım. BIMCELL son zamanlarda internet sitesi üzerinden online kontör yükleme ve online işlem yapmayı kaldırdı. Maksadı zannımca müşteri paşa paşa markete gelsin. Kontör yüklerken marketten de alışveriş yapsın. Diğer olayda ise online işlemi kaldırıp playstore'dan uygulama kullanmaya zorladı. Kullanıcı verileri toplamak niyetinde olduğunu düşünüyorum.
Yaptığım ilk hata iki sim kart takmak yerine BIMCELL kartı takmak ve WİFİ bağlantım olmadığı için dalgınlıkla Playstore'dan BIMCELL uygulamayı yüklemek oldu. Hayatımın en pahalı internetini kullandım. 43MB için 56₺'yi hemen kesmiş. Tamam hata benim. (Helal etmiyorum ama)
Sonrasında gidip tekrar kontor yükledim. SMS paketi aldım ve birkaç gün sonra da internet paketi yüklerim diyordum.
İkinci şoku da burada yaşadım. Bağlantı başına 1KB için 1.25₺ kesti.
Konuyu BIMCELL özelinde açtım ama diğer üç operatöründe aşağı kalır yanı yok. Hem paket fiyatları hem de müşteri çekme konusunda her türlü dalavereyi çeviriyorlar.
OTEC cihazı için kod geliştirirken aynı sim kartı kullanıyorum. 10dakikada bir web request yaparak aylık kullanılan internet sadece 2.5MB. Bu internet kullanımı için aylık minimum 34₺ yüklemek zorundayım.
Kısacası dünyanın en pahalı internetini kullanıyoruz. Zorunlu taahhütler, taahhütsüz hatlarda ise afaki fiyatlar ile karşı karşıyayız.
En ucuz BIMCELL ama paket kullanmayınca konuşmanın dakikası 1.2₺. SMS 1.06₺, 1GB aylık paket 34₺. 1kb paketsiz internet 1.25₺.
Allah belanızı versin. Başka diyecek sözüm yok.
Son düzenleme: