İnvertör tamiri 5 kVA mppt 48 volt

Bu tip güçlü inverter'lerde geniş çapta arıza meydana gelmesinin sebebi, kısa devre anında bobinde biriken enerjinin, kısa devre kalktığında (artık MOS eridi gitti) devreye binlerce voltluk bir darbe ile geri verilmesi. O yüzden güvenli deneme yapmak istiyorsan hem birinci inverter'deki (MOSLAR) hem de ikinci inverter'deki (IGBT'ler) bobinleri sök ve öyle çalıştırmayı dene. Böylece gene köprüde kısa devre olursa, sadece köprünün o dalındaki MOS'lar gider. Devrenin her yerine atom bombası atılmamış olur :D
 
@mahmut Bu tür kartlarla tecrübeleriniz varmı? Daha önce tamir ettikleriniz oldumu ?Ayrıca arızalı kısmı bulabilmeniz için skop LCR metre vb cihazlara ihtiyacınız olacak bunlar elinizde varmı ? Bu tür soruları @taydin da sordu ama sanırım görmediniz
 
Son düzenleme:
Şöyleki , çalıştığım yerde OSC var, onu kullanabilirim. LCR metre de ölçü aletimde mevcut. Lakin hep basit tamirleri yapmışımdır. bir ıgbt VB. Yapmadım. Diğer türlü kaba elektronikten anlarım.
 
Öncelikle cihazın birinci inverter ve ikinci inverter kısımlarını tespit edebilmen lazım. Birinci inverter, ya şebekeden yada solar panellerden aldığı enerji ile ±310 VDC üretir. İkinci inverter de bu DC voltajdan 220 VAC üretir.

İlk aşamada problem alanını daraltmak için öncelikle birinci inverteri tek başına çalıştır. İkinci invertere enerji gitmesin, artık devreye bakıp ilgili doğrultma diyotlarını sökersen ikinci invertere enerji gitmemiş olur. Bu şekilde birinci inverter çalışıyorsa o zaman problem ikincidedir.
 
İzolasyon trafosunu unutma !!! Yoksa şirketin osiloskobunu havaya uçurabilirsin. Birde azami dikkatli çalış. İkinci inverter çıkışında 620 V var :cheeky5:
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,660
Mesajlar
97,370
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top