İzole Trafo ve Osiloskop Önerisi

lejjjyo

Üye
Amatör olarak tv, monitör besleme kartı, laptop anakart, kombi kartı, klima kartı vb. arızalarla uğraşıyorum vakit buldukça. Devre tasarım,analiz vb. hobiler ile ilgilenmiyorum. trafo için ortalama 5k, osiloskop için ise 15k bütçem var (+-2k) Kredi kartına taksit ile alacağım için hepsiburada, n11 gibi yerlerden almak istiyorum. Osiloskop, en azından kendimi geliştirmek adına amatörce kullanacağım (ilk osiloskop deneyimim olacak) , trafo ise yine yukarıdaki arızalara yetecek kadar bir öneride bulunabilir misiniz. forumda okuduklarıma göre 1-2 öneri buldum ancak sizlerin önerileri çok çok daha önemli

https://www.hepsiburada.com/artsan-500-va-izole-trafo-220vac-giris-220vac-cikis-pm-HB000006D2TJ

https://www.hepsiburada.com/owon-sds220s-200-mhz-osiloskop-fonksiyon-jenerator-pm-HBC00009XZ5S3

Son düzenleme:
Hocam peki linkteki izoleyi alayim mi,bir de okuduklarima gore 100mhz ve 200 mhz arasindaki fark benim isteklerime gore uzun vade de pek birsey degistirmeyecek sanirim degil mi, ariza cizgimin disina cikmadan 2 yil sonra tuh 200mhz alsam daha iyiymis demek istemiyorum

iki cihaz da 1gs yani örnekleme hızı aynı teknik olarak aynı cihazlar. ayrıca bahsettiğin işler ve çok daha fazlası için 100 mhz yeterli.
bütçeyi olabildiğince düşük tutmaya çalıştığını gördüğüm için 3000tl fark vermene gerek yok dedim.

verdiğin linkteki 500VA trafo bence pahalı. aynı veya yakın güçte mesela 350VA bir trafo da bahsettiğin işlerin hepsine yeter.
şöyle bir baktığımda 500VA güçte farklı trafoların 1800-2000tl arası satıldığını gördüm. sonuçta voltaj farklı olsa da aynı bakır ve aynı demir çekirdek gidiyor. demek ki 220-220 trafo da bu fiyatlarda olabilmeli.

bir de trafo epey ağırdır kargosuna dikkat et trafo parası kadar tutmasın.

Arastirdikca kafam karisiyordu,simdi netlesti,trafo fiyatlarinida iyice arastirayim, 350 va yettikten sonra ustunu almama gerek olmayacak . Trafo icin @taydin hocamda bir yer onerdi fiyat alabilecegim. İkinize de ayri ayri teşekkür ederim hocam cok sagolun

Digital scoplar icin 500VA vs transformator cok fazla degil mi? Tahminen 100VA fazlasiyla yeter diye tahmin ediyorum.

Dikkatli calismak kaydiyla sadece scopu izole etmen yeterli.

Son düzenleme:
Digital scoplar icin 500VA vs transformator cok fazla degil mi? Tahminen 100VA fazlasiyla yeter diye tahmin ediyorum.

Dikkatli calismak kaydiyla sadece scopu izole etmen yeterli.
Va konularini neredeyse hic bilmiyorum hocam. Arastirabildigin kadari ile ilerlemeye calisiyorum. Ozaman scopu trafonun sekonderinden mi besleyecegim yoksa sebekeden mi

Scopu transforsformator uzerinden beslersin. Boylece scop float calisir. (Gurultu acisindan hos degil)

Olcum yapacagin cihazin olcum noktalari dogrudan sebeke ile irttibatli olsa bile scop acisindan sorun olmaz.

Fakat scopun metal aksami bu durumda sebeke ile irtibatli olur ve dikkatli olman gerekir.

Eger scopu dogrudan sebekeden, olcum yapacagin cihazi ise izole transformator ile beslersen o zaman carpilma riski tamamen ortadan kalkar fakat bu kez de transformator gucunu besleyecegin en buyuk gucteki cihaza gore belirlemek durumunda kalirsin. Haliyle bu yontem transformator fiyatini cok artirir.

Ben kendime guvenerek scopu izolasyon transformatoru ile besliyorum ve carpilma riskini aliyor fakat bunun farkinda olarak daha dikkatli calisiyorum.

Scopu transforsformator uzerinden beslersin. Boylece scop float calisir. (Gurultu acisindan hos degil)

Olcum yapacagin cihazin olcum noktalari dogrudan sebeke ile irttibatli olsa bile scop acisindan sorun olmaz.

Fakat scopun metal aksami bu durumda sebeke ile irtibatli olur ve dikkatli olman gerekir.

Eger scopu dogrudan sebekeden, olcum yapacagin cihazi ise izole transformator ile beslersen o zaman carpilma riski tamamen ortadan kalkar fakat bu kez de transformator gucunu besleyecegin en buyuk gucteki cihaza gore belirlemek durumunda kalirsin. Haliyle bu yontem transformator fiyatini cok artirir.

Ben kendime guvenerek scopu izolasyon transformatoru ile besliyorum ve carpilma riskini aliyor fakat bunun farkinda olarak daha dikkatli calisiyorum.
Simdi daha iyi anladim hocam, oturdu kafamda

Çarpılma riski ortadan kalkar demek yanliş yönlendirebilir 1 noktadan değerse birşey olmaz ama eğer gerilim farkı yüksek 2 noktadan değerse çarpılır ve k.a.k.r. Atmaz bence bu daha tehlikeli izolasyon trafosu kullanırken ben daha dikkatli davranıyorum

https://www.hepsiburada.com/owon-sds210s-100-mhz-osiloskop-fonksiyon-jenerator-p-HBCV00009XZ71J

bunu sipariş verecektim ancak kafama şu takıldı. Fonksiyon jeneratörü benim işime yarayacak mı (Amatör olarak tv, monitör besleme kartı, laptop anakart, kombi kartı, klima kartı vb. arızalar için). Eğer işime yaramayacak ise sadece osiloskop özelliğinin olması daha uygun fiyatlı oluyor. Bu arada owon secmemin nedenlerinden biri fiyatı idi. Masaüstü başka öneriniz var ise onuda alabilirim. Kusura bakmayın çok soruyorum ancak en mantıklı ve işime yarayacak fiyat performansı bulmaya çalışıyorum :bilmem2: En azından bir kaç yıl amatörlüğümü atana kadar arkama bakmayayım istiyorum

https://www.hepsiburada.com/owon-sds210s-100-mhz-osiloskop-fonksiyon-jenerator-p-HBCV00009XZ71J

bunu sipariş verecektim ancak kafama şu takıldı. Fonksiyon jeneratörü benim işime yarayacak mı (Amatör olarak tv, monitör besleme kartı, laptop anakart, kombi kartı, klima kartı vb. arızalar için). Eğer işime yaramayacak ise sadece osiloskop özelliğinin olması daha uygun fiyatlı oluyor. Bu arada owon secmemin nedenlerinden biri fiyatı idi. Masaüstü başka öneriniz var ise onuda alabilirim. Kusura bakmayın çok soruyorum ancak en mantıklı ve işime yarayacak fiyat performansı bulmaya çalışıyorum :bilmem2: En azından bir kaç yıl amatörlüğümü atana kadar arkama bakmayayım istiyorum
Osiloskop satıcının kendi web sitesinde daha uygun, taksitli olacaksa ilk gönderinizdeki site daha uygun.

Osiloskop satıcının kendi web sitesinde daha uygun, taksitli olacaksa ilk gönderinizdeki site daha uygun.

sagolun hocam ancak malesef ki taksitli olacak. O yuzden hepsiburada vs. daha uygun geliyor

İlk etapta handheld bir oyuncak scop (iyi handheld ler de var ama pahalı) alarak baslayabilirsiniz aslında. Şarjlı olacagı için izolasyon trafosu da gerekmez taksit öder gibi aynı disiplinle altın, fon vs biriktirip sonrasında belki daha cok ihtiyacınız olan birşey almak daha mantıklı olabilir mesela yapacağınız işe göre iyi bir havaya, iyi bir sıcak hava istasyonu vs daha öncelikli olabilir mesela ayarlı bir güç kaynağınız yoksa ilk etapta korad3005 alabilirsiniz böylece akım sınırlama ve asırı akım koruma fonksyonlarından faydakanırsınız

izolasyon trafosunu birazda kendi güvenliğim açısından düşünmüştüm. Dikkatli olmaya çalışıyorum ancak insanlık hali, ne olur ne olmaz diye. Oyuncak handheld lere baktım ancak kısa bir zaman sonra masaüstü bir model almaya niyetleneceğim, en azından baştan alayım istedim, yoksa en mantıklısı dediğiniz gibi. Şu anda tek kafama takılan owon marka olarak çok mu kötüdür ve fonksiyon ve sinyal jeneratörleri benim kullanımım açısından gereksiz ise onun yerine sadece osiloskoba ve yüksek voltaj prop vb gibi şeylere harcama yaparım, gördüğüm kadarı ile bu işin sonu yok. Hele ki @TA3UIS in aldıklarına baktıkça :tesekkur1:

Benim kullanım açısından fonksiyon jeneratörü,sinyal jeneratörü şart değil ise böyle bir model de var mesela;
https://www.hepsiburada.com/owon-sds210-100-mhz-osiloskop-pm-HBC00009YJ2W2

Korak 3005, amatör sıcak hava istasyonu,havya vs edindim. kendimce bir şeyler tamir ederek devam ediyorum vakit buldukca tabi, artık osiloskop ve trafo zamanı geldi :dusun2:
Sizlerin de destekleri ile harika zaman geçirmeme neden oluyor bu hobi

Amacın sadece tamir ise, sinyal jeneratörüne gerek yok. Linkini verdiğin osiloskop da uygun olur.

Amacın sadece tamir ise, sinyal jeneratörüne gerek yok. Linkini verdiğin osiloskop da uygun olur.
Teşekkür ederim hocam,yarin trafo ve osiloskopu siparis verecegim. Hepinizin eline emegine saglik. Son olarak sebeke ile trafo arasina ana şalter,sigorta vb. Birsey koyuyor musunuz

Hesaplı bir izolasyon trafosu için asansör işi yapanlara da sorabilirsin. Asansörlerde güçleri düşük olsa da kullanılıyor. Çıkma bulabilirsin; yıkılan evlerden çıkanlar veya hurdacılarda da denk gelebilir. Varsa imkanın dolaşman faydalı olur.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,340
Üyeler
3,310
Son üye
Sdt01

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back