Aldigimi soylemedim ama kabi gostermek icin bir resim, link falan lazim. Ustelik 7 tane sabunun bitmesi icin kac ay gerekiyor sizin evde? Verdigim linkten almak zorunda da degil tabii. Yerel markette 10 TL ise gitsin oradan alsin. Es dost akrabadan sabunlukda isteyebilir. Aletin ne oldugunu bilmesi yeterli degil mi? Ortalama insan olarak ben oyle yapiyorum.@Alt 255 aslında bitmiş sabun-şampuan fısfısları, senin aldığın kabın aynısı. Bunları yıkayıp kullanabilrdin. Şahsen bazı durumlarda ben öyle yapıyorum. Sen sanki biraz pahalıya almışsın...
hocam okul/staj çıkış saatlerim yetişmiyor ve genellikle elektronik malzeme satan sitelerden alıyorum dediğiniz siteleri pek kullanmıyorum ilk defa duydumKargo konusunda da bir çok alışveriş sitesinin artık eve yakın bir yere bırakma özelliği var (trendyol, amazon, hepsiburada..). Ondan faydalanabilirsin.
evde bu tarz bitmiş bitmiş ekran temizleme spreyi var lazım olur diye atmamıştımBen de biten sıvı saç spreyi kutularını etiketini söküp kullanıyorum bu tür işler için. Aşağıdaki resmi internetten buldum. Etiketini söküp kullanıyorum.
Ben de elimin ayarı yok sanıyordum bende soldex var kendi kapagında sızdırmaz bir parça var gibi ama sizdiriyor mudur bilemedimAlkolu kendi kabinda saklarken dahi azaliyor bir sure sonra. Ben kapakla kutu arasina plastik poset ekliyorum buharlasmasin diye. En kolayi kucuk damlalik alip kullanacagin az miktari icine eklemek. Isin bitince uzun sure kullanmayacaksan ana kaba geri aktarmak gerek.
Ben de elimin ayarı yok sanıyordum bende soldex var kendi kapagında sızdırmaz bir parça var gibi ama sizdiriyor mudur bilemedim
Bir çizgi çekeyim asetat kalemi ile birkac ay sonra bakayım azaldıysa benim elimin ayarı yok
Epey de pahalanmiş ben 40 yada 80 liraya almıstım 1lt
çoğu site açıklamasını sallamıyor yada google çeviri ile çevirip açıklama yazıyorlarSoldex saflık oranına %99.9 yazmıslar digerine 96 bu uygulamada birşey değiştirir mi
bilmiyorum he bir de 96 etikette yzarken 99.9 linkte yazıyor sallamıs da olabilirler sldex sitesinden doğrulamak gerek
Alkol gibi homojen yapilarda buharlasma sadece miktar kaybina neden oluyor. Asil sorun daha karmasik yapilardaki buharlasma. Ornegin benzin buharlasirken icindeki tum bilesenler buharlasmiyor. Ornegin 2 yil rafta bekleyen benzinde %10 buharlasma gordunuz. O benzinin %10 azalmasi demek degil. Benzin icinde ucucu olan maddenin kacmasi demek. Kalan sey artik benzin degil. Onu araca koyarsaniz calismayabilir ya da araca hasar verebilir.Ben de elimin ayarı yok sanıyordum bende soldex var kendi kapagında sızdırmaz bir parça var gibi ama sizdiriyor mudur bilemedim
Bir çizgi çekeyim asetat kalemi ile birkac ay sonra bakayım azaldıysa benim elimin ayarı yok
Epey de pahalanmiş ben 40 yada 80 liraya almıstım 1lt
Mantıklı ama ipa da tek bileşen yok muAlkol gibi homojen yapilarda buharlasma sadece miktar kaybina neden oluyor. Asil sorun daha karmasik yapilardaki buharlasma. Ornegin benzin buharlasirken icindeki tum bilesenler buharlasmiyor. Ornegin 2 yil rafta bekleyen benzinde %10 buharlasma gordunuz. O benzinin %10 azalmasi demek degil. Benzin icinde ucucu olan maddenin kacmasi demek. Kalan sey artik benzin degil. Onu araca koyarsaniz calismayabilir ya da araca hasar verebilir.
İpa = Isopropil alkol. Alkol yani. Bende diger maddeler icin yazdim zaten o bilgiyi. Alkol yariya inerse yariya inmistir. Ama thinner ya da ornegin krem flux icin bu gecerli olmaz. Tinerden emin degilim.Mantıklı ama ipa da tek bileşen yok mu
Eksik okumuşum güzel bir ornek krem lehim fluxı hemen ucup gidiyorİpa = Isopropil alkol. Alkol yani. Bende diger maddeler icin yazdim zaten o bilgiyi. Alkol yariya inerse yariya inmistir. Ama thinner ya da ornegin krem flux icin bu gecerli olmaz. Tinerden emin degilim.
Tinerin plastigi erittiğini pcb cihaz kutusuna vidali iken yaptiğim temizlik sonucu pcb nin kasaya yapısması ile tecrübe etmiştim neyse ölçüyü iyi almişim bidaha kaydırmak gerekmedi daha sağlam olduBaşlık izopropil alkol için açılmış ama arada tiner de geçmiş; bazı sprey, şampuan/sıvı sabun, vb. kaplar (kapak kısımları, sprey kısımları) tiner için uygun olmayabilir, dikkat etmekte fayda var.