Jeneratör ile akıllı inverter bağlantısı nasıl olmalı

rahmandogan

Yeni Üye
Merhabalar evimizde şebeke elektriği bulunmadığı için güneş paneli sistemi kullanıyoruz fakat aküler haliyle erkenden bitiyor. Kullanmış olduğum akıllı inverter Sako marka 4,2-6,2 kw tam sinüs bu cihazı dizel jeneratörüme nasıl entegre edebilirim. Örneğin aküler 21 volta düşünce jeneratör otomatik çalışacak 27 volta gelince otomatik jeneratör kapanacak. Cevaplarınızı bekliyorum teşekkür ederim şimdiden.

Aklım direkt mikroişlemcilere gidiyor böyle konularda. Daha pratik bir yöntemi kesinlikle vardır ama benim aklıma stm32 ve gerilim bölücü ile çok pratik yapılacak şekilde canlandı.

Gerilim bölücü ile veriyi oku -> stm32'nin ADC'si al -> 21 volta denk gelen ADC'ye limit koy (kararsızlığı önlemek adına aralıklı koymak daha mantıklı) ->herhangi bir çıkışı MOSFET'e bağla -> MOSFET ile jeneratörü çalıştıracak olan butonu tetikle

Tersi ise

Gerilim bölücü ile veriyi oku -> stm32'nin ADC'si al -> 27 volta denk gelen ADC'ye limit koy -> çıkışı MOSFET'e bağla ->MOSFET ile jeneratörü durduracak olan butonu tetikle.

Dediğim gibi kesin hazır modülü falan vardır ama DIY ile yapmak istersen böyle yapılabilir.

Üstadım çok teşekkür ederiyorum ama bu anlattıklarınız bana çok yabancı nasıl çözümleyebilirim peki örneğin bu parçaları nereden bulabilirim

Aklım direkt mikroişlemcilere gidiyor böyle konularda. Daha pratik bir yöntemi kesinlikle vardır ama benim aklıma stm32 ve gerilim bölücü ile çok pratik yapılacak şekilde canlandı.

Gerilim bölücü ile veriyi oku -> stm32'nin ADC'si al -> 21 volta denk gelen ADC'ye limit koy (kararsızlığı önlemek adına aralıklı koymak daha mantıklı) ->herhangi bir çıkışı MOSFET'e bağla -> MOSFET ile jeneratörü çalıştıracak olan butonu tetikle

Tersi ise

Gerilim bölücü ile veriyi oku -> stm32'nin ADC'si al -> 27 volta denk gelen ADC'ye limit koy -> çıkışı MOSFET'e bağla ->MOSFET ile jeneratörü durduracak olan butonu tetikle.

Dediğim gibi kesin hazır modülü falan vardır ama DIY ile yapmak istersen böyle yapılabilir.
Bu yontem bilmeyen birisi için tehlikeli olur mesela sadece burada bahsettiklerinizi yapsa invertorun çıkışına ac gelir ve muhtemelen bişeyler patlar

Merhabalar evimizde şebeke elektriği bulunmadığı için güneş paneli sistemi kullanıyoruz fakat aküler haliyle erkenden bitiyor. Kullanmış olduğum akıllı inverter Sako marka 4,2-6,2 kw tam sinüs bu cihazı dizel jeneratörüme nasıl entegre edebilirim. Örneğin aküler 21 volta düşünce jeneratör otomatik çalışacak 27 volta gelince otomatik jeneratör kapanacak. Cevaplarınızı bekliyorum teşekkür ederim şimdiden.
Bu iş hiç göründüğü kadar kolay değil. Dizel motoru otomatik çalıştırmak bile başlı başına mesele. Jeneratörün tasarımında otomatik çalışma olması lazım, yani motor çalışana kadar kendisinin marşa basmaya devam etmesi lazım, gerekirse tekrar etmesi. Yoksa bu işi otomatik hale getirmek için, marşa basacak, motorun çalışıp çalışmadığını anlayacak ve gerekirse tekrarlayacak sistemi de kurmak gerekir ve bu çok zor olmasa da belli bir bilgi ve tecrübe gerektirir.

Özetle kendin yap olmaz o iş ama para bu tür problemleri çözüyor :) .

Eskiden dizel kamyonları kışın çalıştırmak için motorun altında kamp ateşi yakılırdı :katil2:

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,115
Üyeler
2,883
Son üye
alemrans

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back