Jetson ONE uçan araba

taydin

Timur Aydın
Staff member
Jetson ONE kanalını peryodik olarak izliyorum ve her izlediğimde de kafayı yiyorum. Böyle birşeyi kullanılabilir hale getirmek için tasarımın hem mekanik hem de elektronik tarafında yapılabilecek bütün optimizasyonları yapmış olması lazım. Hiç kolay bir iş değil. Zaten ben bu şekilde demo edilen benzer bir ürün de görmedim.

Yalnız merak da ediyorum. 4 pervanelerden birisi giderse acaba hala stabil kalabiliyor mu? Benim anladığım kadarıyla, bir pervane gitse, belki havada kalamaz ama kontrollü bir şekilde yavaşça bulunduğu yere inebilmesi lazım.

Tabi iki pervane giderse kesin boku yedin :katil2:

Tabi iki pervane giderse kesin boku yedin :katil2:
aracın alt kısmına arabalardaki gibi büyükçe bir hava yastığı koymak lazım. tehlike anında açılıp alt ve yanlardan aracı çevreleyip çarpmanın şiddetini absorbe edecek. zaten nisbeten yere yakın uçuşlar yapıyor. böylece yediği şey nane veya ayvayla sınırlı kalabilir.

aracın alt kısmına arabalardaki gibi büyükçe bir hava yastığı koymak lazım. tehlike anında açılıp alt ve yanlardan aracı çevreleyip çarpmanın şiddetini absorbe edecek. zaten nisbeten yere yakın uçuşlar yapıyor. böylece yediği şey nane veya ayvayla sınırlı kalabilir.

Bence en garantisi biraz daha yüksekden uçacaksın ve paraşüt bulunduracaksın. Hava yastığı ile bence olmaz. Düşünsene, arabaların güvenlik testleri 40 km/saat hızda yapılıyor ve içerideki zavallı manken perişan oluyor. 100 km/saat hızda yapılsa mankenin artık kolunu bacağını kafasını toplarsın sağdan soldan :)

Yalnız şu da olabilir. Genel bakınca her motorun iki pervane çeviriyormuş gibi görünüyor. Ama belki de her pervanenin ayrı motoru var. Eğer durum buysa o zaman çok daha güvenli olur. Bu durumda 2 pervane gitse bile güvenli bir şekilde inebilir. Hatta giden pervanenin hangisi olduğuna bağlı olarak bazı durumlarda üç pervane gitse bile, sert dahi olsa olduğu yere iniş yapabilir.

Türkiyede böyle birşeyi görmemiz en az 50 yıl.

Elektrikli otomobillere dahi pili bitecek yolda kalacak gözüyle bakılıyor.

Tamam her pervanenin motoru ayrı. İniş anında belli oluyor.

Türkiyede böyle birşeyi görmemiz en az 50 yıl.

Elektrikli otomobillere dahi pili bitecek yolda kalacak gözüyle bakılıyor.

Türkiye'de bunu alanın zaten ilk aklına gelen drift yapmak olur :) Sürekli havada birbirine çarpışan araba haberleri gelince de devlet ya bunları yasaklar, veya öyle ağır kurallar getirir ki artık bunları kullanmak çok zor hale gelir.

Türkiye'de bunu alanın zaten ilk aklına gelen drift yapmak olur :) Sürekli havada birbirine çarpışan araba haberleri gelince de devlet ya bunları yasaklar, veya öyle ağır kurallar getirir ki artık bunları kullanmak çok zor hale gelir.
Oldum olası Türkiye'de bir drift merakı var.
Dediğine aynen katılıyorum ama drfit yapılabilecek sayılı araçlar var;
M5 520d 3.8L BMW,
MAXIMA 3.5 TURBO NISSAN.

Bunlar dışında doğru düzgün drift yapacak araç yok.
Bunu görmemiz bir mucizeyken bununla drift yapan görmek kıyamet olur herhalde.

Ama bizim milletimizin elektrikli taşıtlara alışması dahi en az 10 yıl diye düşünüyorum.
Akünün(yakıtın) dolmasının zaman alması korkutuyor milletimizi halbuki yol üstünde gördüğümüz avm'de en az 1 saat geziyor o 1 saat boyunca arabayı şarja taksak zaten istediğimiz menzil'de yakıtını almış olacak

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back