JLCPCB'deki Bu Kargo Seçeneği Nasıldır?

Lyewor_

Aktif Üye
Merhabalar değerli forumdaşlar. JLCPCB'den bir prototip PCB yaptırayım diyorum. Yaptıracağım pcb bir 35x15mm boyutlarında bir programlayıcı. Şimdi malum dolar v.b arttı. JLC'de kargo seçeneklerine bakarken "Global Standard Direct Line" diye bir seçenek gördüm ve 1.5$ kargo çıkıyor. Bu kargo seçeneğini seçip pcb'sini getirten var mı acaba? Getirten varsa da herhangi bir sorun v.b yaşadı mı? Teşekkürler :).

Çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. :( Gönderilecek yer United States'de kalmış yani bunlara 1.5 dolardan gönderiyorlar Türkiye'ye gelince 6.6$ kargo çıktı maalesef.

Bütün numune siparişlerini o kargo seçeneğini kullanarak getiriyorum, şimdiye kadar hiç sorun olmadı. 2 hafta gibi bir sürede kargo ulaşıyor ve gümrük ile seni hiç uğraştırmıyor.

10-15 gün civarında gelir, türkiyeye girdikten sonra ürün ptt'ye devrediliyor. aslında standart posta seçeneği. vakit varsa kullanılabilir.

Bütün numune siparişlerini o kargo seçeneğini kullanarak getiriyorum, şimdiye kadar hiç sorun olmadı. 2 hafta gibi bir sürede kargo ulaşıyor ve gümrük ile seni hiç uğraştırmıyor.
En son ne zaman getirdiniz? 30 $ sınırından önce olmasın? Eskiden iyiydi. şimdiki durum nedir? asıl merak edilen konu budur.

Her zaman global direct line seçiyorum. Çünkü kargo ücreti yanında gümrük ücretinide baştan tahsil ettiği için ürün sorunsuz olarak aras kargo veya ptt ile kapıya kadar geliyor. Sipariş ekranında ID kısmına tc kimlik no girmek gerekiyor. Yeni gümrük mevzuatı gereği verilen ürün bedeli 30$ ı geçmemeli, aylık 5 adet siparişten fazla yurt dışı siparişi yapılmamalıdır.

En son ne zaman getirdiniz? 30 $ sınırından önce olmasın? Eskiden iyiydi. şimdiki durum nedir? asıl merak edilen konu budur.
En son 20 Eylülde 14$'lık sipariş vermişim.

Orası doğrudur peki gümrüğe takılma gibi bir durum olur mu acaba? Fiyatı FedExe göre baya uygun.
Gümrüğe takılsa bile şubeye gidip ödemesini yapıp alabiliyorsun sadece biraz zaman alıyor. (2 sene önce böyledi son zamanlarda hiç ptt ile almadım:uzgun1:)

Son düzenleme:
En son 27 Eylül'de sipariş verdim.
11 Ekim'de teslim oldu.

1730655185606.png

Vergiyi Kargoyu eleştiriyoruz fakat kimse bu fiyata ülkemizde prototip pcb yapan yok. Ben şu ana kadar ülkemizde düşük adet çift katlı pcb yaptıramadım. Aradıklarım tabiri caizse suratıma telefonu kapatıyor.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,846
Üyeler
2,779
Son üye
Kersoyu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back