ARIYORUM Kalem Havya veya İstasyon Havya alınık/tavsiye (revize)

Bugün direkt siparişi verip hem mosfetleri söküp test etmek istiyorum (bozuğu bulup aliexpressten sipariş vermek adına) hem de kötü lehimlediğim kapasitörleri düzelteceğim. Keşke balık burcu veya sabırsız olmasaydım :)
 
Yihua 947-III de ısı regülasyonu da var galiba. Güç de 60 W. Bunun iş görme ihtimali var. Deneme amaçlı bir tane alayım bakalım.
 
Değerli bilgileriniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Yihua 947-III aldım 300derecede çalıştırdığımda pcbdeki lehimleri eritebiliyor. Gerçekte kaç ısı veriyor ölçme imkanım yok @taydin hocam aldığında ölçer muhtemelen. Ucu çok ince değilmiş, kapasitörleri söktükten sonra deliklerinde lehim kalıyor, oraya sokamıyorum. flux sürüp bakır telle çekiyorum ama o da bir yere kadar, deliğin iki tarafının ortasında minicik kalabiliyor o da yeni kapasitörü geçirtmiyor haliyle, bazı deliklerde kalmadan çekebildim biraz şansıma oldu sanırım.
 
Internette sıcak hava istasyonları için satılan uçlar, tabanca uçlarına uymuyormuş. Biri içten 22mm diğeri dıştan 22mm aslında teknik olarak uyuyor gibi ama yeterince hassas ölçememişim sanıyorum. Çözüm üretmek adına kendi ucunu dövüp büküp ucunu daralttım ben de.

WhatsApp Image 2021-10-13 at 19.00.41.jpeg WhatsApp Image 2021-10-13 at 19.00.40.jpeg WhatsApp Image 2021-10-13 at 19.00.16.jpeg
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
5,789
Mesajlar
99,021
Üyeler
2,464
Son üye
s4met

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top