Kalemin ustundeki yazilari vs silip yeniden boyayip farkli bir urun olarak satmaya calismak

Mikro Step

Kıdemli Üye
1760870216377.png

Fotodaki kalemin plastik aksaminin icine elektronik devre yerlestirip cihaz haline getirmek istiyorum.

Boyle bir plastik aksamin benzerini yeniden urettirmeye kalksam bir ton para harcamam gerekir. Fakat kalemi satin alip bu aksami kullanmak cok daha ucuza gelecek.

Bu kalemin uzerindeki tum yazilari silip yeniden boyayip icine elektronik devre yerlestirdigimde bir suc isleyip mahkemelik olurmuyum?

Son düzenleme:
çinden o kalemin boş plastik kutusunu çok ucuza bulursun. sadece epey bir yazışma yapıp gerçek üreticilere ulaşman lazım. parasını verdikten sonra çinli kutuyu istediğin markayı bile basıp satar.

soruna cevap yazıları silip markaya dair bir ip ucu kalmaz ise mahkemelik olmak için bir sebep göremiyorum. mahkemelik olmak için karşı tarafın bu işten zarar gördüğünü ispat etmesi gerekir.

Serigrafici/reklamcıların kullandığı geciktirici bir ürün var. G1 diye biliniyor. Hatalı baskıları silmek için için kullanıyorlar. Bizzat kullandım yüzeye zara vermeden hatalı baskıyı başarılı şekilde sildi. Elimde kaldıysa pazartesi benzer bir kalem üzerinde deneme yapabilirim.

Dusuncemi denemem gerekirse spray boya oncesi ince zimpara ile yuzeyi pruzlu hale getirmem astarlamam ve ardindan boyamam gerekecek. Bu esnada o yazilar da cikacaktir.

Fakat bahsettiginiz urunun sonucunu da merak ediyorum.

Benzer kalemden bulamadım. Aşağıdaki resimlerde öncesi ve sonrası durumu mevcut. G1 isimli kimyasalın son kullanma tarihi 2023 yılında bitmiş. Ama ilk günkü performansın aynısını gösterdi. Çok az bir eforla yüzeye en ufak bir hasar vermeden baskıları tamamen temizledi. İkinci resimdeki buruşmuş kağıt peçete parçası cinayet aleti olarak kullanıldı. Üzerine çok az miktarda G1 emdirip silme işlemini gerçekleştirdim.

20251020_125526.jpg

20251020_125858.jpg

çok ilginç kurumuş boyayı yüzeye zarar vermeden çıkaracağını hiç beklemiyordum.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,427
Üyeler
3,336
Son üye
zafer GÜNDÜZ

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back