Kaşe basımında kullanılan lazer cihazı

@cevdetfaikosman geçmiş olsun

Gözlük kullanmıyorum, görünmez lazer bu.
@Sercan aman diyeyim, lazerin görünmez olması göze zarar vermeyeceği anlamına gelmez. Lazerin sadece göze direkt gelmesi yanında parlak bir yüzeyden yansıyarak göze ulaşması bile çok zararlı. Farklı dalga boylarında yayılım yapan birkaç farklı çeşit farklı lazer türü var ve her biri için özel filtrelere sahip gözlükler bulunuyor piyasada. Bunların hiç bir işe yaramayan ucuz bol miktarda sahtesi de mevcut. CO2 lazerler 10600nm dalga boyunda yayılım yaparlar. Buna özel gözlük edinmek lazım. Örnek olması açısından yakın zamanda benim amazondan getirttiğim şöyle bir model var.

Diğer bir örnek, Galvo lazer de kullanılan pulsed diyot lazerler 1064nm de yayılım yapıyorlar mesela yukarıdaki gözlüğü burada kullanamazsın gibi.

Hemen belirteyim bu konunun uzmanı değilim. Bende bir süre önce oldukça kötü durumda olan 50W lık bir bir makina edindim. Şu ara mekanik sorunlarını halletmeye çalışıyorum. Bir şekilde araştırarak bende öğrenmeye çalışıyorum. Bunu kullanarak bakır plaket üzerine boya sıkıp baskı devre üretenler var(youtube), bu nedenle aldım. Görecez bakalım.....
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,312
Mesajlar
107,101
Üyeler
2,613
Son üye
Emirhan bedir

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top