Bugün Voltranın çizimini bitirdim. Geriye belirlenen ölçülerde kesme ve montajlama işlemleri kaldı. Ölçüleri 18 mm ham suntaya göre hesapladım.
Çizimi aşağıdaki Model 1'e göre yaptım. Bu çizimde aklımı kurcalayan bir durum var. Cihaz yerde tekerlekler üzerinde duracak. Varyakı ayarlamak için kolumu epey uzatmam gerek. Acaba kutuyu biraz daha yükseltip, gösterge ve varyakı belirli bir açı ile yerleştirip erişimi ve okumayı Model 2 deki gibi daha kolay yapabilir miyim diye aklımdan geçiyor. Bu sefer açılı kesme işlemi filan eldeki imkanlarla düzgün olmayabilir.
Cihaz izolasyon trafosu, varyak, güç analizörü ve bir takım soketlerden oluşacak. Aslında çok istememe rağmen tehlike arz ettiği için ikinci varyakı kullanmamaya karar verdim.
Güç analizörü 3 faz ölçümü yapıyor. Bu da benim için L1 şebeke gerilimi, L2 izolasyon trafosu gerilimi, L3 varyak çıkış gerilimi olacak. Üzerindeki analizör aynı zamanda akım ölçümü de yapabililiyor. Umuyorum bu şekilde kullanabileceğime dair düşüncelelerim yanlış çıkmaz.
Ön panelde üstte görünen mavi kapaklı priz izolasyon trafosundan doğrudan çıkış.
Alttaki kapaklı priz ve banana soketler ise gerektiğinde trafo similasyonu ya da arıza gidermede 220 V fiş kullanabilmek için varyaktan çıkış amaçlı kullanılacak. Altta görünen küçük siyahlık ise varyak sigortası.
Arta tarafta yer alan kapaklı priz gene izolasyon trafonun çıkışı olacak.
Son olarak arka taraftaki C14 ise sistemin elektrik girişi için kullanılacak.