Kimyasal atık toplama

rms

Üye
Herkese merhaba,
Elimde bulunan bazı kimyasalları elden çıkartmak istiyorum. Eskiden baskı devre yapmak için demir-3-klorür, hidrojen peroksit, sodyum/potasyum hidroksit gibi malzemeleri satın almıştım fakat artık baskı devreyi kendim yapmakla uğraşmak istemediğimden bir dolapta atıl şekilde duruyorlar. Bunların güvenli imhası nasıl yapılır? İzmir içi kimyasal atık toplamak için bir yer var mıdır?

Galvanoteknik ve kimyasal'la uğraşan sanayi sitelerinde arıtma ve toplama tesis ve servislerin bulundurulması zorunlu. Yani oradan sorabilirsiniz.
Veya bu tür malzemelri satan dükkanlar sizden kendileri alır.

• Beğen
Reactions: rms
Kullanılabilir durumdaysa, imha etmek yerine değerlendirebilecek birine ücretli-ücretsiz gönderebiliriniz. Fotoğraflayıp aşağıdaki bölüme konu açarsanız ilgilenen çıkar. Hatta bende bile demir-3 klorür var ama diğerlerinin stop miktarından emin değilim.

Çok sağ olun cevap için, hemen bir konu açayım.
KOH ve NaOH için biraz sertleşmiş/topaklanmış durumda, bu maddeler bu hale geldikten sonra kullanılabiliyor mu bilmiyorum fakat ilgilenen bir arkadaş olursa gönderim yapabilirim.

Forum istatistikleri

Konular
7,562
Üyeler
3,059
Son üye
deniz777

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back