İlerde bir gün zengin olursam şu amortisör olayına bende gireceğim. İşte o zaman uçağı yana yatırdığımda fiziki olarak bende yana yatacağım.bak işte sorunum bu sıfır bilgiyle girince herşeyi baştan öğreniyorum . Bileydim kondansatörleri de alırdım . neyse gelsinler bakarım artık.
Açık konuşmak gerekirse flight sim oyunlarına msfs 2020 ile 3-4 ay önce başladım. Gerçek dünya olayı bana çok cazip geldi. tabi bu kadar yeni olunca da henüz 737 benim için erken . sıfır bilgiyle de bam güm girince ilk aşta gereksiz masraflarım oldu . o yüzden şimdi yavaş yavaş ilerlemek istiyorum (uzun yıllardır bilişim sektöründe olduğum için öğrenmekte sıkıntı yok ). Bu açıdan şimdilik sport modeller veya Cessna 172 G1000 için gerekli olan düğmeler olabilir. ilki klave kullanarak ilkel bir metodtu. bu daha gelişmiş bir yöntemle olacak. sonraki de artık pro bi şeyler olur .
bak mesela alttaki proje efsane . tabi baya ileri seviye. aklım bunlara gidiyor hep . bu telemetry provider mesela analogların da bilgisini veriyor mu acaba? öyle ise arduino ile her şey yapılabilir. senin 172 skyhawk için süper olur.
https://github.com/ashupp/MSFS2020TelemetryProvider
Showcase
opensfx.com
Kondansatör şart değil.
Şöyle bir modül işini görür ve seni uğraştırmaz da.
Arduino KY-040 Rotary Encoder
Arduino KY-040 Rotary Encoder. Döner kodlayıcı döndürülerek, türlerin dönme sayımlarının sınırlı olmadığı döner potansiyometre sayacının aksine, çıkış darbe frekansının dönmesi sırasında pozitif yönde ve ters yönde sayılabilir. Döner kodlayıcıdaki düğmeler ile, 0'dan saymaya başlayan başlangıç...
www.robitshop.com