Ben o chip'in olmadığı unoların daha doğru dürüst çalıştığını görmedim.

Ama bu deneme yapmana engel değil.
Ben denedim şimdi MobiFlight unoyu tanıdı. İşlem yapmaya da izin veriyor. Burada ki gördüğüm tek sıkıntı kendi forumlarında sorun yaşayanlar varmış. Bu yüzden MobiFlight'ın 7.2 sürümünde eklenen uno kart sonraki sürümde kaldırılmış. Ama program hala Unoyu tanıyor.
Bu noktada deneme yanılma ile ilerlemek lazım.
Senin yerinde olsam Leonardoları iade edip mega alırım. Mega hem kesin çözüm hem mobiflight'ı keşfettikten sonra bira daha leonardoya bakacağını sanmıyorum. Bende zamanın da leonardonun abisi olan Due modelini almıştım. Sonra mobiflight'ın desteklemediğini öğrenince "dursun bir gün lazım olur" dedim. O gün bu gündür kutuda duruyor, hiç lazım olmadı.
Arduino ile proje yapacaksan şöyle çalışabilirsin;
Mega 2560 R3 MobiFlight için (Bir tanesi cessna ya yeter diye düşünüyorum. Boeing'in komplesi için 5-6 tane gerekiyor.)
Uno Resimdeki modelden. 16u2 Kare chipli ve entegresi değiştirilebilir versiyon. Bu kartı proje yapmak için değil genelde proje testi veya diğer arduino modellerini programlamak için yardımcı olarak kullanıyorum ben.
Nano Bu nanobir çok proje için yeterli seviyede. Bundan 5 tane alsan bayağı bir götürür seni.
Diğer modellere pek ihtiyaç olmuyor ama elimi attığımda buluyum istiyorsan birer tane bulundurmakta fayda var.
Mesela bana şimdi Due lazım olsa mümkün değil o parayı verip alamam, ama zamanın da dolar ucuzken almış atmışım kenara duruyor yedekte.