Kompresör filtreleri için ABS den tutucu

taydin

Timur Aydın
Staff member
Ben de sorun etmeyeceğim de, olur olmaz zamanda kompresör devreye giriyor sandalyeden fırlatıyor beni :D

taydin

Timur Aydın
Staff member
Üst kapağı açtım. İçeriye özel bir epoksi dökmüşler.

IMG_20210307_155926.jpg

taydin

Timur Aydın
Staff member
Epoksinin olduğu yerden kaçırmıyor ama tüm vida deliklerinden kaçırıyor.

IMG_20210307_162154.jpg

taydin

Timur Aydın
Staff member
Camsil'i iyice temizledim. Sonra alkol ile içini temizledim. En son da basınçlı hava ile oradaki nemi aldım. Sonra deliklere Loctite 542 sızdırmazlık sıvısı döküp kapağı tekrar yerine sıktım. Bu sıvının özelliği, hava olmayan bir ortamda sertleşiyor ve yüksek basınçta bile sızdırmazlık temin ediyor. Eğer sorun sadece civata deliklerinde ise bunun sorunu çözmesi lazım.

Umarım bu sorunu çözer. Aslında firmaya iade etsem yenisini gönderirler ama tekrar tüm tesisatı sök tak, bir de yeni gelende kim bilir ne sorun var belli değil.

Sercan

Kıdemli Üye
Staff member

taydin

Timur Aydın
Staff member
İyi de o kapak sadece görsel olarak işlevsel yani soktugunde bir yere erisemiyorsun. Zaten epoksiyi sokecek degilsin. Neden vida yerleri ile hava akışının irtibatı var?

İmalat hatası olabilir. Diğer filtrelerde böyle bir sorun yok.

taydin

Timur Aydın
Staff member
Artık tepeden kaçırmıyor. Ama bu sefer de dibinden kaçırıyor :mad: :mad: Ben filtre değil, kalbur almışım ...

taydin

Timur Aydın
Staff member
Artık göndereceğim bunu firmaya. Bundan bir cacık olmayacak.

by lent

Aktif Üye
Ama olmadı ki, sonraki arıza nereden çıkacak nasıl bilecez, biz ne okuyacaz şimdi ... :dusun1::dans2:

taydin

Timur Aydın
Staff member
Bu arada hangi ülkenin malı yazıyor mu?

Bu tarz pnomatik ekipmanları tayvan malı diye(bilmiyorum gerçek mi) daha pahalı satıyorlar ucuz çin malını kötüleyip. Sonra benim aldığım tayvan malı 20 adet fitting elemanının 19 tanesi bozuk çıkıyor.

Siz siz olun satıcı "tayvan malı bu abi" derse, fark göremiyorsanız almayın.

Bu yerli bir ürün. Firmayı aradım, otomatik tahliye sibobu olabilir, aldığınız yere götürün değiştirsinler dedi.

Benim burada aldığım MHA 65 ve P, G, H sırasıyla kullanıyorum.

fide

Meraklı ve "nasıl" sorusunu seven biri
Staff member
En sessiz ve istenen zamanda çalışabilen tek kompresör bende demekki. Ekovat + LPG tankı ile 80lt + 6Bar. Buzdolabı motoru olduğu için sessisz. Tek sıkıntısı tam boş tankın dolması yaklaşık 25dk sürüyor. İlk başta 3 günde bir bar civarında azalıyor. Tam boşalma ise 1 ay civarında dürüyor. Ben memnunum. Çivi tabancası, zımba tabancası, temizlik ve lastik tamirinde 10 numara iş görüyor. Bir ara foto paylaşırım.