Mikro Step
Kıdemli Üye
Ilk kez Akilli Bidik bana yardimci olamadi. Demekki cok cok yoresel bir yiyecek sordum.
Internette de arastirdim ama tarifi bulamadim. (Akrabalarimdan elbet sorup ogrenecegim.)
Hesapladim en son 45 yil once yemisim. Bir anda aklima geldi ve yapmak istiyorum.
Kisaca nasil bir seyden bahsettigimi anlatayim belki bilenimiz cikar.
Adi bulgur olsa da bu bir bulgur pilavi degil fakat goruntusu pilava benziyor. Aksam misafirliklerinde eglencelik atistirma olarak herkese bir tabak dolusu ikram edilir.
Icinde bulgur, kirma, belki arpa, emin degilim kuru fasulye, emin degilim nohut, bulunur. Bunlarin hepsi haslanmis olur.
Icine karabiber tuz kimyon eklenir.
Icinde pek cok kavrulmus tohum olur. Aklimda kalanlar, kavrulmus menengic, keten tohumu ve daha nicesi.
Ortaya oyle bir lezzet ve aroma cikar ki insan yemeye doyamaz.
Fakat yapmaya kalksam yapamam cunku tam olarak icerigini ve tarifi bilmiyorum.
Varmi icimizde Konya Eregli'li olan?
Internette de arastirdim ama tarifi bulamadim. (Akrabalarimdan elbet sorup ogrenecegim.)
Hesapladim en son 45 yil once yemisim. Bir anda aklima geldi ve yapmak istiyorum.
Kisaca nasil bir seyden bahsettigimi anlatayim belki bilenimiz cikar.
Adi bulgur olsa da bu bir bulgur pilavi degil fakat goruntusu pilava benziyor. Aksam misafirliklerinde eglencelik atistirma olarak herkese bir tabak dolusu ikram edilir.
Icinde bulgur, kirma, belki arpa, emin degilim kuru fasulye, emin degilim nohut, bulunur. Bunlarin hepsi haslanmis olur.
Icine karabiber tuz kimyon eklenir.
Icinde pek cok kavrulmus tohum olur. Aklimda kalanlar, kavrulmus menengic, keten tohumu ve daha nicesi.
Ortaya oyle bir lezzet ve aroma cikar ki insan yemeye doyamaz.
Fakat yapmaya kalksam yapamam cunku tam olarak icerigini ve tarifi bilmiyorum.
Varmi icimizde Konya Eregli'li olan?