Korad 3010p trafo sesi

seco_

Yeni Üye
Herkese merhaba cihazı 1 ay önce aldım normal trafo sesine alışığım ancak bu cihazda farklı bi durum var atölyemde ısıtıcı kullanıyorum kullandığım ısıtıcı tam güçte çalışırken problem yok ama ısıtıcıyı 1. Kademeye aldığım zaman sanki trafolu kaynak makinesi çalışıyor buda rahatsız ediyor. Daha önce denk gelen var mı, neden olur, nasıl çözebilirim ?

Korad 3010p güç kaynağı ile atölyeyi ısıtan bir ısıtıcı mı çalıştırıyorsun? Ve ısıtıcı tam güçte açık iken 3010P den ses çıkmıyor, 1. kademeye getirince ses mi çıkıyor? Eğer durum buysa çok tuhaf gerçekten. Genelde trafo yükü artarsa nüvedeki saçlar titreşim yapmaya daha yatkın olur. Veya ben problemi tam olarak anlamadım :bilmem3:

Isıtıcı dimmer kontrollü mu? Eger triyak ile ısıtıcı kontrol ediliyor ise kiyici düşük kademede fazi kiydigi için parazit yayıyor olabilir.

Bu durum bina içi besleme hattınız zayıf İse kablo kestiniz ince ise şebekeye yayiliyordur.

Hocam Serkan_48 in dediği gibi ısıtıcım sanırım, triyaklı. Kablo kesitini arttırmaktan başka çözüm yok mudur . Cevaplarınız için teşekkürler

Hocam Serkan_48 in dediği gibi ısıtıcım sanırım, triyaklı. Kablo kesitini arttırmaktan başka çözüm yok mudur . Cevaplarınız için teşekkürler

Kesit ince olma ihtimali var.

Bu durumla ilgili sebeke filtreleri var. Filtre uygamanizi öneririm.

Değerli arkadaşlarında yorumlarını değerlendirmek lazım belki idama basit öneriler gelebilir. Dimmer giriş yada cikisina snubber devresi yapılabilir belki. Paraziti önleyebilir.

Sebekeye bagli isitici 1. kademede calisirken senin guc kaynagindaki trafo zirilti mi yapmaya basliyor?

Eger boyle ise sebekeye paralel olarak kapasitor baglamayi dene. Motor kaldirma kapasitorleri bulabilirsin. Yada simdilik hurdalarindaki 250V AC 220n 470n varsa 1uF ile bir deneme yap. (10uF falan denemen gerekebilir.)

Son düzenleme:
Isıtıcı kontrolu yapıldığına göre, dimmer yerine şebeke sıfırdan geçerken ısıtıcıyı açıp kapatan bir devre olursa parazit önlenebilir..

isiticiyi koraddan mi besliyorsunuz tam anlayamadim

isiticinin kademe ayari muhtemelen cekilen akimin dalga seklini bozuyor sinusoidal bir kaynaktan sinusoidal olmayan bir akim cekerseniz harmonik olusur trafonunu bu harmonikler yuzunden ses cikartiyor olmasi muhtemel

Isıtıcı ile Korad'in arasindaki tek bag, ayni atelyede kullaniliyor olmalari. Isitici Korad'a bagli degil. Isitici tam gucte calisrken her sey normal ama gucu kisilirsa Korad cinliyor. Isiticinin yaydigi parazit Korad'i etkiliyor. Cozumu nedir?

Ben boyle anladim. @Mikro Step 'in dedigi gibi kondansator sorunu cozebilir. Buzdolabi calisirken goruntusu bir saniye gidip gelen televizyonda ise yaramisti.

Basligi acan noktalama isareti konusunda sikintili yazmis. Bu yuzden yazdigini anlamak gercekten zor.

Isıtıcı ile Korad'in arasindaki tek bag, ayni atelyede kullaniliyor olmalari. Isitici Korad'a bagli degil. Isitici tam gucte calisrken her sey normal ama gucu kisilirsa Korad cinliyor. Isiticinin yaydigi parazit Korad'i etkiliyor. Cozumu nedir?

Ben boyle anladim. @Mikro Step 'in dedigi gibi kondansator sorunu cozebilir. Buzdolabi calisirken goruntusu bir saniye gidip gelen televizyonda ise yaramisti.

Basligi acan noktalama isareti konusunda sikintili yazmis. Bu yuzden yazdigini anlamak gercekten zor.
bu durumda yine tahminen zayif bir tesisat var ise çekilen harmonıklı akım sebekede gerılım harmonıgıne sebep oluyor olabilir korad da harmonikli sebeke yuzunden cınlıyor olabılır tabı bunlar hep tahmin
gırıse kondansator koymak ıse yuksek frekanslı harmonıklere daha dusuk reaktans gosterecegınden sonumleyıcı etkısı olabılır ama aynı zamanda tehlıkelı de olabılır patlama ıhtımalı var.

tabi bu seneryoda ısıtıcının cok guclu tesısatın da epey zayıf olması gerek

cozum olarak aklıma basıt ve ucuz bır sey gelmıyor dusuk kademe ıcın ıkı tane ısıtıcı alıp serı baglamak dısında :katil2:

Konuyu açtığımda saat 01.30 olduğunu farketmemiştim, uykulu halde yazdığım için anlamsız olmuş. Tekrar okuyunca farkettim anlam karmaşası için kusura bakmayın.

Yazılanlar gibi korad cihaza yük bağlı olmasa bile ısıtıcı çalışırken problem yok ama dimmer devreye girince trafo ses yapıyor. Yarın yazdığınız çözümleri denemeye çalışacağım deneyince tekrar bilgi veririm

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim

Forum istatistikleri

Konular
7,946
Üyeler
3,174
Son üye
Karahantasliyurt

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back