Ertel GSM den korad 3005p aldı arkadaşım fiyat piyasaya göre uygun dedim bugun elimize ulaştı heyecanla yanıma geldi kutuyu açtık içerisinden çıkan besleme kablosu İngiliz sisteme uyumlu çıktı 85$+KDV ödeme yapıldı. Firmayı aradık kutu içerisinden çıkan kablonun farklı olduğunu dile getirdik. Kutu içerisinden ne çıkıyorsa o cevabı verildi. Fatura sorduk bu ürünlerde fatura yok denildi o zaman dedik +KDV ne oluyor ! isterseniz KDV yi ayrıca kesiyoruz dediler 24 Aralık'ta ürün alındı 1023 TL 3 taksit yapılmış 1096 TL oldu banka komisyonu dolar kuru o günkü dediler o gün dolar kuru 10 TL seviyesinde idi TL bedelini dolar a böldüğümüz de 12.1 TL den işlem yapıldığı gördük. Alışveriş bu şekilde tamamlanmış oldu. Yani dolar seviyesi ne olursa olsun firmalara sormak lazım demek ki kuru kaç TL ye sabitlediniz fatura dahil mi hariç mi garanti durumu ne ? Bu arada garantiyi sormadım. Heralde onada yok derler. Neyse ki ürün geldi. Kablo yu ben buldum cihaz çalışıyor... Daha da kötüsü olabilirdi.Buradaki direk satın alma riski kart bilgilerinin çalınabilme ihtimali.
Şöyleki bugün hepsiburada, n11 bile kart bilgilerini kendi üzerinde tutmuyor. Ödeme sistemleri servisi varan şirketler var. Aslında siz alışveriş yaparken ödeme o aracı firmaya gidiyor.
Bu tarz küçük esnaf sitelerinde ise hazır e-ticaret paketi kullanıyorlar. Eğer onlar güvenilir bir ödeme servis sağlayıcısı ile çalışmıyorsa kart bilgileriniz muhtemelen piyasaya yayılıyor. O sebeple buralarda alışveriş yapıyorsanız normal kredi kartı kullanmayın. Sadece sanal kart kullanın.
Bu arada HB'de bir özellik var. 2-3 gün 3.000-5000TL'lik telefonları dolaşıp satın almazsanız muhtemelen iki üç gün sonra size 3.000 TL üzeri 300TL hediye çekini ekliyor. Veya yapımarket için böyle... Sonuçta yazılımcılarda kampanyaları belirli bir kritere göre oluşturacak şekilde kodluyor.
Ertel GSM'den hiç alışveriş yapmadım ama sosyal medyada şikayette bulunan müşteriye küfür ettiklerini gördüm. Fiyatları uygun olsa da bu yüzden bulaşmamaya çalıştım bu firmaya.Ertel GSM den korad 3005p aldı arkadaşım fiyat piyasaya göre uygun dedim bugun elimize ulaştı heyecanla yanıma geldi kutuyu açtık içerisinden çıkan besleme kablosu İngiliz sisteme uyumlu çıktı 85$+KDV ödeme yapıldı. Firmayı aradık kutu içerisinden çıkan kablonun farklı olduğunu dile getirdik. Kutu içerisinden ne çıkıyorsa o cevabı verildi. Fatura sorduk bu ürünlerde fatura yok denildi o zaman dedik +KDV ne oluyor ! isterseniz KDV yi ayrıca kesiyoruz dediler 24 Aralık'ta ürün alındı 1023 TL 3 taksit yapılmış 1096 TL oldu banka komisyonu dolar kuru o günkü dediler o gün dolar kuru 10 TL seviyesinde idi TL bedelini dolar a böldüğümüz de 12.1 TL den işlem yapıldığı gördük. Alışveriş bu şekilde tamamlanmış oldu. Yani dolar seviyesi ne olursa olsun firmalara sormak lazım demek ki kuru kaç TL ye sabitlediniz fatura dahil mi hariç mi garanti durumu ne ? Bu arada garantiyi sormadım. Heralde onada yok derler. Neyse ki ürün geldi. Kablo yu ben buldum cihaz çalışıyor... Daha da kötüsü olabilirdi.
Avrasya 1453 ten alışveriş yapıyorum istenirse fatura kesiyor ürün bedeli düşük olabiliyor arıza durumda kendileri bakıyor yardımcı oluyorlar onlardan kendim bir cihaz almıştım yardımcı oldular durum bu
Kredi kartı komisyonu, dolar kuru sabitlemeleri bunu sitelerinde belirtmemiş olmaları kargo ücreti fatura yok gelmiyor
@Sercan abi özele bakarmisnForumda herkese tavsiye ettikten sonra sırası geldi ve nihayet bende Korad KA3005D modelini alabildim.
Aslında KA3005P modelini almak istiyordum ama D modeli hem daha uygun hem de kurcalamaya daha müsait olduğu için sipariş ettim.
Bilmeyenler için ufak bir hatırlatma KA3005P modeli USB ya da seri porttan bilgisar ile haberleşebiliyor. Bu sayede cihazı bilgisayardan kontrol etmek mümkün hale geliyor.
Bu özelliği bende istiyorum ama bunu kendim yapmak istiyorum.
Forumda Korad KA3005 serisinin şemaları bulunuyor. KORAD KA3005D/P Devre Şeması 1 başlıklı kaynak bölümünden indirebilirsiniz.