Yaklaşık 20 yıl önce aldığım ve birgün PCB yaparım düşüncesiyle bir kenarda sakladığım Philips 125R UVA lambayı bugün denemek istedim. Kendimi şanslı hissediyordum, lambanın kullanım detaylarını araştırmadan mutfak armatürünün duyuna taktım ve anahtarı açtım. Kibar bir patlama sesi duyuldu ve lambanın içindeki bütün parçalar camın dibine döküldü 
Bu lambanın aynısı yok artık piyasada, ama benzer olarak şunu buldum. Sürüngen ev hayvanı ısıtmak için yaygın olarak kullanılıyor. Reflektörü de var, dolayısıyla Philips gibi çok düzgün ışık yayabiliyor olması lazım.
Ama fiyat 500 TL ! Herhalde buna alana yanında sürüngeni de bedava veriyorlar
Lamba OSRAM marka. Kensi firmasının linki. Datasheet de var onu da ekleyeyim.
www.osram.com
Bu lamba 300 W elektriksel güç harcıyor ve hem UVA hem de UVB bandında ışıma yapıyor. Ama ışıma oranı UVA bölgesinde daha fazla
Bunun gibi reflektörlü UVA lambası başka nereden bulunabilir bilen varsa yazsın. Değişik değişik lamlarlarla deneyip sonuçları karşılaştıralım, en uygun yöntemi tespit edelim.
Bu lambanın aynısı yok artık piyasada, ama benzer olarak şunu buldum. Sürüngen ev hayvanı ısıtmak için yaygın olarak kullanılıyor. Reflektörü de var, dolayısıyla Philips gibi çok düzgün ışık yayabiliyor olması lazım.
Ama fiyat 500 TL ! Herhalde buna alana yanında sürüngeni de bedava veriyorlar

Lamba OSRAM marka. Kensi firmasının linki. Datasheet de var onu da ekleyeyim.
ULTRA VITALUX 300 W 230 V E27 | OSRAM PIA
Bu lamba 300 W elektriksel güç harcıyor ve hem UVA hem de UVB bandında ışıma yapıyor. Ama ışıma oranı UVA bölgesinde daha fazla
Bunun gibi reflektörlü UVA lambası başka nereden bulunabilir bilen varsa yazsın. Değişik değişik lamlarlarla deneyip sonuçları karşılaştıralım, en uygun yöntemi tespit edelim.