Kuru filmle PCB yaparken Demir Klorur kullanilabiliyor mu?

Yeni konu açmak istemedim buradan konuyu hortlamayı uygun buldum, ufak bir sorum var. Süre önemli değil benim için bu durumda demir klorür sanırım en rahat ve güvenli yöntem oluyor galiba? Yapmak istediğim pcbyi bakırı siyaha boyayıp lazer kazıcıyı ile kazıyacağım etching için de demir klorür kullanmayı düşünüyorum. Dediğim gibi zaman sorunum yok bu düzenek ideal midir?

@TunahanC demir klaörürü rahatlıkla kullana bilirsin, dryfilme, siyah siprey boyayada , markalama kelaminin boyasına zarar vermez isteğin sonucu alabilirsin

Bugün ilk defa pnp kağıt ile baskı devre yapmayı denedim. En uğraşsız yöntem buymuş. Bakıra çok kolay geçiyor. Neredeyse hiç hatasız oluyor.

Asit olarak potasyum persülfat ve tuz ruhu kullandım. Tahmini 10-15dk sürmüştür.

Eskiden demir 3 klorür kullanırdım ama muhafaza etmesi zor oluyor. Etrafı kirletme riski yüksek.

Bugün ilk defa pnp kağıt ile baskı devre yapmayı denedim. En uğraşsız yöntem buymuş. Bakıra çok kolay geçiyor. Neredeyse hiç hatasız oluyor.

Asit olarak potasyum persülfat ve tuz ruhu kullandım. Tahmini 10-15dk sürmüştür.

Eskiden demir 3 klorür kullanırdım ama muhafaza etmesi zor oluyor. Etrafı kirletme riski yüksek.
potasyum persulfat kullanırken tuz ruhuna gerek olmaması lazımdı. ama sıvıyı ısıtmayınca erime süresi uzuyor.

Tek başına eritmedi diye hatırlıyorum ya da eritecek kadar beklemedim. Isıtmayı da denemedim.

Persulfat tuz ruhu karşımında oksitleyici olarak görev yapıyor tıpkı peroksit gibi.

ChatGPT: Eğer bakırla potasyum persülfat kullanmayı planlıyorsanız, işlemin hızını ve etkisini artırmak için reaksiyon koşullarını optimize etmeniz gerekebilir (örneğin, sıcaklık artırma, karıştırma veya asit ekleme).