Laboratuvar için Laptop

bende superonline kullanıyorum gayet uygun fiyata hatta o yüzden seviyorum.
benim modemin markası ZTE

tek şikayetim çok sık elektrik kesiliyor.
elektrik geldikten 15 dakika sonra ancak internet erişime hazır oluyor binadaki fiber kutu uynacak bizim modem uyanacak ancak o zaman internete erişebiliyorsun bu çok can sıkıyor.

bu ne kadar modem ile alakalı bilmiyorum ama kabloluda 97-98mbit civarı hız alırken wifi'de bu 80'lere düşüyor bence bu değer günlük kullanıcı için çok iyi.
eski modemler sıkıntılı bendede epey eski bir modem vardı bıkmıştık en son değiştirdiler ama yeni modemlerden yokmus ellerinde yine aynı model bir modem taktılar bir süre sonra yine sıkıntı çıkartmaya basladı ama daha az şimdilik idare ediyor
@taydin abinin şikayeti yönetilebilirlik tarafında anladığım networkle ilgilenenler için şaka gibi bir arayüzü var tonla ayar olsa da pratikte tek yapabildiğin wifi adı ve şifresini değiştirmek
url filtrelemesi bile düzgün çalışmıyor belki de cihazlar çok yaşlandığından

Son düzenleme:
raspberry işlemcisi çok güzel performansı ama eski raspberrylerde disk bağlama sıkıntılı idi. Tek seçenek USB SATA disk. O da yavaş oluyor. Ama Orange pi plus da M.2 var, bundan daha hızlı disk yok piyasada.

2 tane rpi 2 var 1 tane zero w var bunlarla neler yapabilirim kestiremiyorum var mı proje fikri olan?

@taydin abinin şikayeti yönetilebilirlik tarafında anladığım

Aslında normal kullanıcının yapması gereken ayarlar değil benim yaptığım. Ben mesela DHCP daemon'u kendim çalıştırmak istiyorum. Böylece bir text configurasyon dosyasını düzenliyorum. İstediğim MAC adrese istediğim IP atıyorum. Gidip dandik bir web sayfasından tek tek bütün MAC adreslerini girmeme gerek kalmıyor. Veya birden fazla subnet yapıp denemeler yapıyorum. Veya DNS sunucusu ile DHCP yi haberleştiriyorum, bir hostun IP si değişirse DNS bundan haberdar oluyor ve kendini güncelliyor. Firewall'da değişik ilave ayarlar koyabiliyorum mesela. Belli IP adresleri bloklanınca log alabiliyorum. Veya VPN çalıştırdığım zaman doğrudan gateway üzerinde çalıştırabileceğim ve ağdaki herkes VPN üzerinden çıkmış olacak internete.

RPi5 de PCI express konnektörü var. Ama oraya SATA disk nasıl bağlanır anlayamadım ...

Aslında normal kullanıcının yapması gereken ayarlar değil benim yaptığım. Ben mesela DHCP daemon'u kendim çalıştırmak istiyorum. Böylece bir text configurasyon dosyasını düzenliyorum. İstediğim MAC adrese istediğim IP atıyorum. Gidip dandik bir web sayfasından tek tek bütün MAC adreslerini girmeme gerek kalmıyor. Veya birden fazla subnet yapıp denemeler yapıyorum. Veya DNS sunucusu ile DHCP yi haberleştiriyorum, bir hostun IP si değişirse DNS bundan haberdar oluyor ve kendini güncelliyor. Firewall'da değişik ilave ayarlar koyabiliyorum mesela. Belli IP adresleri bloklanınca log alabiliyorum. Veya VPN çalıştırdığım zaman doğrudan gateway üzerinde çalıştırabileceğim ve ağdaki herkes VPN üzerinden çıkmış olacak internete.
ben de networke merak salmıştım bir ara subneting felan denemek istedim ama hiçbir şeyi değiştirmeye izin vermedi normal internet kullanıcıları için önemli olan wifi kullanıcı adı şifresi sadece bendeki cihazın da tek düzgün çalışan yeri orası sanırım

Samm Markete gelecekmiş. Ama tam tarih vermemişler.

Oradaki farlı bir model. Videodaki model de şunlar

1700923354534.png

1700923370939.png

Şimdi ben bunların ikisini ısmarlasam, gümrükte ticari kabul edilme riski nedir acaba? Bize projeden önce bunu düşündürtenler utansın :)

• Beğen
Reactions: nt
bilgisayarda mayın tarlası dahil hiç oyun oynamadım, Linux C++ vs öğrenmek için aldım bu cihazı.Bizim zamanımızda Linux mor bir penguenden ibaretti.Çok atraktif bir uygulama değildi.Evet mordu,çakma hackerlar kullanırdı.O da güya

Ekler

• images (3).jpeg
    images (3).jpeg
    51.8 KB · Görüntüleme: 64

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,957
Üyeler
2,826
Son üye
bekinci

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back