Pinlere teli sarıp 3-4 tur neyse en son 2 kere de düğüm atın çıkmaz o sırada potaya batırmayı deneyin flux pasta vb ile o sıcaklıkta ne olur bilmem ama.Karkas ile çok temas etmemesi lazım bakır ile sarılı yerin tam üstünden olucak şekilde potaya daldırmayi düşünüyorum . Öncesinde japon yapıştırıcısı kullanıyordum lakin pimlerde ufak bir harekette koparıyor .
Bende diyorum ki lehim yapıyım koparsa bile lehimin altında olacağı için iletkenlik sağlar
Karkas metal mi? Metal ise lehim tutturabilecek kadar vaktiniz vardır?Karkas ile çok temas etmemesi lazım bakır ile sarılı yerin tam üstünden olucak şekilde potaya daldırmayi düşünüyorum . Öncesinde japon yapıştırıcısı kullanıyordum lakin pimlerde ufak bir harekette koparıyor .
Bende diyorum ki lehim yapıyım koparsa bile lehimin altında olacağı için iletkenlik sağlar
Merhaba herkese ,
Yeni iş kurdum arkadaşlar ama bir yerde takıldım yardım ediceklere şimdiden teşekkürler.
Resimde görmüş olduğunuz bobinin imalatını yapıyorum . En son sarıp soketlere sardiktan sonra teli dış kaplaması geliyor üstüne . Ama dış baskı için yuvaya oturturken soketlerin ufak bir hareketinde temassızlik oluyor . Lehim düşündüm ama yüzey metal olduğu için lehim tutmuyor. Elektrik ileten bir yapıştırıcı düşündüm oda olmuyor . İstediğim şu o bölgeye sıktığımda hem oraya mukavemet vericek hemde elektriği ileticek bir şey arıyorum .
Bobin sabit kalıyor on/off bobini olarak kullanılıyor .Merhabalar.
Bu isi üç şekilde çözülür düşüncesindeyim.
1. Lehimleme
2. Mekanik birleşim.
3. Punta tekniği ile.
Malzemenin metal olduğunu yazdınız ama cinsi tam olarak nedir?
Metal lehim tutturabilirsiniz ama yeterli sıcaklığa çıkmak koşuluyla. Yüzey büyükse daha güçlü havya ile denemelisiniz. Muhtemelen siz denemelerinizde yeterli sıcaklığa cikamadiniz.
Cok düşük güçlü trafolarda da bu kalınlıkta iletken kullanılıyor. İletken bir pinin üzerine 5 - 6 tur sarılıyor ve yüksek güçlü bir havya ile ısıtılıp lehimleniyor.
Mekanik birlesimlerde iletken iki metal arasına sikistiriliyor.
Punta da iletken puntalaniyor.
Bir tüyo vereyim bu tür çok ince iletkenler hareketli bir aksamda kullanılıyorsa bu tür birleşim noktalarında kopma riski yüksektir. Bu nedenle bu tür bobinler sarimi tamamlanıp birleşim yapıldıktan sonra epoksi yada plastik ile kaplanır ki titreşim veya hareket esnasında kopmasın.
punta akımı ve vurduğunuz yer önemli bu konuda deneyerek öğrenmeniz gerekYok bobin sabit on/off bobini olarak kullanılıyor
Resimde gördüğünüz alana punta yapılabilir mi ve yapılırken ordaki teli koparır mi
Bobin sabit kalıyor on/off bobini olarak kullanılıyor .
Peki punta yapılırken resimde gördüğünüz yere yapilabilir mi qlan küçük çünkü ve yapılırken puntalancak yerdeki telleri koparır mi
Dedikleriniz olabilir ama aylık 5000 adet gibi bakıldığında bunlar uzun sürer . Pimlere kalay kaplatıp pota kullanılması çözer mi sizceBence punta olmaz. Kıl gibi telden bahsediyoruz. Anında kopar punta ile.
1-Pini zımparalayın yada eğeleyin.
2- Pine bir miktar lehim yapın yada potasa batırıp çıkarın.
3- Teli pine 5-10 tur sarın.
4- Yüksek ısılı havya ile teli lehimleyin veya potasa batırın.
Burada öncelik telin üzerindeki emaye kaplamadan kurtulmak.
Öncelikle bunun için denemeler yapın.
1-Çakmakla yakmayı deneyin
2-Yüksek ısılı havya ile lehim yapın ve iletkenliğini test edin.
3-Teli potasa batırın ve iletkenliğini test edin.
Bu biraz deneme yanılma yolu ile olacak bir iş.
Bizzat denemediğim için birşey söyleyemeyeceğim. Belki kalay kaplamadan bile potasa batırmayı deneyebilirsiniz.Dedikleriniz olabilir ama aylık 5000 adet gibi bakıldığında bunlar uzun sürer . Pimlere kalay kaplatıp pota kullanılması çözer mi sizce