Lineer stepper motor tutmadi galiba

Mikro Step

Kıdemli Üye
Doner hic bir parcasi olmayip dogrudan lineer hareket eden step motorlar tutmadi galiba.
Sadece unlu bir kac firma yapiyor.

Gecenlerde niyetlendim 200 mm uzunlugunda lineer cetveli de olan bir motora 5000 USD dolar istediler.
Bir de gumruk girince fiyat iyice ucacak.

Ote yandan bunlarin pek cogu hava yastikli. Kompresorden hava istiyor.

Bu motorlardan kullanan satin alan var mi?

Doner hic bir parcasi olmayip dogrudan lineer hareket eden step motorlar tutmadi galiba.
Sadece unlu bir kac firma yapiyor.

Gecenlerde niyetlendim 200 mm uzunlugunda lineer cetveli de olan bir motora 5000 USD dolar istediler.
Bir de gumruk girince fiyat iyice ucacak.

Ote yandan bunlarin pek cogu hava yastikli. Kompresorden hava istiyor.

Bu motorlardan kullanan satin alan var mi?
Hayranı olan var hocam harika gözüküyorlar :)

Hava yastıklı oldugunu bilmiyordum bu neden okadar ses cıkardığını açıklar
Sizin bir denemeniz olacaktı lazer kesim ile diye hatırlıyorum olumlu bir gelişme var mı ?

Turkiye'deki son projemdi. Beraberimde getirmedim.
Yurt disinda hazirini alirim diyordum ama simdilik alamadim.
Bir tane alayim, emekli olunca kopya ya da benzerini ureteyim istiyorum.

Ben bu sekilde bobin sardigimda bobin karkasa sikisip kaliyor. Bobini karkastan sokemiyorum.
Ustelik adam metal karkasin ustune emayenin zedelenmesini onleyici kagit, band vs de koymuyor.

3d yazıcılar ve cncler için güzel alternatif olur.

Ben bu sekilde bobin sardigimda bobin karkasa sikisip kaliyor. Bobini karkastan sokemiyorum.
Ustelik adam metal karkasin ustune emayenin zedelenmesini onleyici kagit, band vs de koymuyor.
ilk adıma dikkatli bakın karkasın orta kesitini çaprazdan kesmiş yarısı bir tarafta yarısı diğer tarafta o sayede kolayca ayırıyor

Gecmis yillarda yapip verimsiz oldugu icin bir kenara attigim lineer motorumu dagitmadan saklamisim.

Teslametrem olmadigi icin sorunun ustune gidememistim. Bunu da yanima alip bir ara neden calismadigina kafa yoracagim.

1724511950595.png

Miknatislar (NS)(SN)(NS)(SN)(NS)(SN) seklinde sirali.

Gene calismasi hosuma gitmeyen lineer step motor calismam.

Bunda da magnetik aki yogunluklarini olcmek gerekecek. Gerci bundaki en buyuk sorun stator ile araba arasindaki magnetik cekim gucunun cok fazla olmasiydi.

Step motorda rotor her yonden statora cekildigi icin rotor stator arasindaki cekme kuvveti asiri fazla olmuyor. Benim lineer motorda bu durum sorun olmustu.

1724512435354.png

1724512589121.png

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,722
Üyeler
3,118
Son üye
konce

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back