LM2678-5.0/NOPB , Output Overvoltage

enesorhan

Yeni Üye
Merhaba,

PCB Kart tasarımında kullanmak için LM2678SX-5.0/NOPB entegresini test ettim. Fakat 5 Volt sabit çıkış almayı beklerken 7.4V gibi değerle karşılaşıyorum.

Tasarladığım regülatör devresini ekte görebilirsinz, datasheet'te yer alan devrenin aynısını kurdum. Yardımcı olabilir misiniz?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2021-06-23 175645.png
    Ekran görüntüsü 2021-06-23 175645.png
    16.4 KB · Görüntüleme: 244
SMPS'lerde bir asgari yük olması gerekiyor diye biliyorum. Sen yüksüz çalıştırınca çıkıştaki kapasitörün deşarj olma olanağı yok. Yani çıkış voltajı, ayarlanan 5 V un üzerine çıkıyor, regülatör bunu farkediyor ve anahtarlamayı kesiyor. Ama kondansatördeki voltajı boşaltan yok ve o voltaj öyle kalıyor.

Yük olarak 1K direnç bağladığımda tam olarak 5 Volt çıkış ölçüyorum, fakat 1M ohm direnç ile denediğimde yine 7.4 gibi bir değer görüyorum. Oluşabilecek bir problemde 5 Volt besleme girişi olan kaynağım daha fazla voltaj çekmez mi?

Yük olarak 1K direnç bağladığımda tam olarak 5 Volt çıkış ölçüyorum, fakat 1M ohm direnç ile denediğimde yine 7.4 gibi bir değer görüyorum. Oluşabilecek bir problemde 5 Volt besleme girişi olan kaynağım daha fazla voltaj çekmez mi?

Hiçbir problem olmaz. Çıkışa yük bağlandığı anda voltaj düşecek. Regülatör de bunu farkedip anahtarlamaya başlayacak ve sonra da çıkış voltajını 5 V da sabit tutacak şekilde regülasyon yapacak.

Yalnız şemada çıkışta bir kapasitör görünmüyor. Oraya 100 [CHAR]micro[/CHAR]F gibi bir kapasitör koyman regülasyon performansını artırır.

Forum istatistikleri

Konular
8,963
Üyeler
3,617
Son üye
aydogan

Son kaynaklar

Back