M4 Çatal Papuç Tututucu?

Endorfin35+

Kayıtsız Üye
1595415194090.png

Test amaçlı kullanımlar için M4 civataya göre genişliği olan çatal papuçları hızlıca güç kaynağına bağlamak istiyorum. Şu an Resimdeki gibi klemense vidalıyorum.

1595415332349.png

Banana/Born soketlerin minyatürleri olsa süper olurdu araya sıkıştırıdım. Tornavida vs kullanmadan elle hızlı bağlantı nasıl yapabilirim.

Elle sökülüp takılabilen WAGO klemensler var. Çok sağlam ve kaliteli, ama fiyat iyi değil.

Gordum urunleri ama benim istedigim gibi yok. Olmadi kendim birseyler imal edecek gibiyim.

Gerektiginde bonana jack takiyim gerektiginde vidasini gevsetip catal papuc takiyim istiyorum...

Gordum urunleri ama benim istedigim gibi yok. Olmadi kendim birseyler imal edecek gibiyim.

Gerektiginde bonana jack takiyim gerektiginde vidasini gevsetip catal papuc takiyim istiyorum...

Bu dediğin tanıma uyan şey, güç kaynağı çıkış portlarında kullanılan banana jack'ler. Bunlara hem banana jack takabiliyorsun hem de üzerindeki somunu gevşetip çatal takabiliyorsun.

Tamam iste aynen oyle kullanmak istiyorum. Su an elimde heryerde olan dandik guckaynalarindan var. Uzerindeki soketin somunun gevsetiyorum ama catal araya girmiyor. Baska urun deneyemedim ama hepsi oyledir. Sanirsam.

Tamam iste aynen oyle kullanmak istiyorum. Su an elimde heryerde olan dandik guckaynalarindan var. Uzerindeki soketin somunun gevsetiyorum ama catal araya girmiyor. Baska urun deneyemedim ama hepsi oyledir. Sanirsam.

Hmm anladım. M4'e göre olsun istiyorsun. İnce banana var ama öyle hem çatal hem de ince banana takılabilen soket hiç görmedim.

Test ettigim urunlerde m4 catal takili. Her seferinde vidalamaya usenmeye basladim. :D

M4 civataya plastik basli kelebek somun yapsam cok kaba gozukecek. Hemde bananalari baska yere takacam. Son care kendi banan soketimi yapmak sanirim.

Veya ince banana jack çapını belirle, sonra da m4 bir civataya o çapta delik del tepeden :)

Ama korozyon sorunu olmaması için çelik civatanın üzerini kaplamak gerekir. Bu işi aslında araştırmak lazım. Çinko kaplama nasıl yapılabilir gibi.

Esas sikinti kendi yaparsam izolasyonlari olmayacak. Aklima alu dan isleyip sonra eloksal yaptirmak geldi. Eloksal hem yalitkan hemde koruyucu. İletken olmasini istedigim yerleri kaplamadan sonra tekrar islemeli. Eloksalin yalitkanligina cok fazla guven olmaz ama hic yoktan iyidir.

Forum istatistikleri

Konular
7,810
Üyeler
3,146
Son üye
Alper Zenbilci

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back