Makina Mühendisi lisans mezunu olarak mekatronik yüksek lisans yapmak hakkında

emre3441

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba,makina mühendisliği son sınıf öğrencisiyim mekatronik yüksek lisansını düşünüyorum.Sizce ne gibi katkıları olabilir.İş olarak direkt elektronikçi yada makinacı arıyorlar,disiplinlerarası bir alanda bilgi sahibi olmak bir makina mühendisine sizce ne gibi fayda sağlar.Mekatronik alanı hoşuma gidiyor fakat iş bulma konusunda sizce sorun yaşar mıyım?

Ben olsam elektronik yada makina mühendisliğine odaklanırdım. Mekatronik bölümleri de 4 yıl olduğuna göre hem elektroniği hem de mekaniği ayrı ayrı bölümler gibi derinlemesine öğretemez, vakit yok. O yüzden her birisinden yarı yarıya öğretebilirler.

Hmm makina mezunu olduğunu belirtmişsin şimdi gördüm. Makina üzerine odaklanıp o konuda olabileceğin en iyisi olmaya çalışırsan piyasadaki değerin bence daha fazla olur. Mesela FEA yazılımları var, bazıları öğrencilere bedava, onları öğrenebilirsin. Ansys yazılımını inceleyebilirsin.

Çok teşekkürler,aslında fea yazılımlarını temel seviyede biliyorum ilgimi de çekiyor fakat,bir makinayı kontrol etmek veya makinaya sensör takıp makinayla ilgili verileri bilgisayara aktarma ve analiz etme gibi aslında makina mühendisliğine çok ta uzak olmadığını düşündüğüm konular da ilgimi çekiyor.Daha önce bu tarz bir dönüşüm yaşayan oldu mu?

tavsiyeleriniz için teşekkürler,zaten çalışırken yüksek yapmak düşüncesindeyim,konudan sapmamak adına soruma bir cevap verirseniz memnun olurum.

Forum istatistikleri

Konular
7,211
Üyeler
2,914
Son üye
tom25

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back